Χεζμπολάχ: Δηλώνει έτοιμη να «καταστρέψει» ισραηλινές δυνάμεις εάν επιτεθούν στο Λίβανο

1321
χεζμπολάχ

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι η οργάνωσή του μπορεί να «καταστρέψει» ισραηλινά στρατεύματα σε περίπτωση εισβολής στο Λίβανο.

Η στρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου διαθέτει επαρκείς πόρους για να εισέλθει στην παραμεθόρια περιοχή της Γαλιλαίας στο Ισραήλ και να «καταστρέψει» τις ισραηλινές δυνάμεις σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του Λιβάνου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

«Η αντίσταση έχει πολλά ισχυρά και αποφασιστικά μέσα. Η εποχή ενός γρήγορου πολέμου έχει τελειώσει. Η αντίσταση μπορεί να μπει στη Γαλιλαία… Αυτό το μέρος του Ισραήλ που σκέφτεται την επέμβαση στο Λίβανο θα καταστραφεί και θα διαλυθεί», δήλωσε ο Νασράλα, στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Manar, την Πέμπτη.

Μιλώντας για τις διασυνοριακές διαμάχες μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι εναπόκειται στην κυβέρνηση του Λιβάνου να διευθετήσει αυτά τα θέματα αντιπαράθεσης, ενώ το κίνημα διατηρεί το δικαίωμα να απελευθερώσει τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, δηλαδή τα Αγροκτήματα της Σέμπαα και τους λόφους Κφαρτσούμπα.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, οι δυτικές χώρες και τα κράτη του Περσικού Κόλπου ασκούν πίεση στον Λίβανο και δημιουργούν την εντύπωση ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου.

Εκτίμησε ότι ο στόχος μιας τέτοιας πίεσης στον Λίβανο ήταν να «πάρει παραχωρήσεις στα ζητήματα των θαλάσσιων συνόρων και των Αγροκτημάτων Σέμπαα» και να αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να «εγκαταλείψει τους πυραύλους» και το στρατιωτικό της δυναμικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας