Φόβος στην Άγκυρα! Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά Άσαντ για να πολεμήσει Τουρκία

763
Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά Άσαντ

Η πολιτοφυλακή του συριακού λαού, είναι επίσης έτοιμη να πολεμήσει τους Τούρκους εισβολείς-200 έως 250 χιλιάδες στρατιώτες και πολιτοφυλακές είναι έτοιμοι να αντισταθούν στην επίθεση

Η Μόσχα παρείχε στη Δαμασκό, όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό το σταθερό ρεύμα μειώθηκε σταδιακά, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς η Ρωσία ζήτησε από τη Συρία, να πληρώσει για επιπλέον αγορές με μετρητά και όχι με πίστωση. Νωρίτερα φέτος, η Ρωσία φέρεται να παραιτήθηκε περίπου από τα τρία τέταρτα του χρέους της Συρίας ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεγάλο μέρος των οποίων προήλθε από συμφωνίες όπλων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απέρριψε τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, και κινδύνευσε με κυρώσεις από τις ΗΠΑ, επιτρέποντας την πώληση αντιαεροπορικών πυραύλων στη Συρία.

Σε συνέντευξή του στις 20 Απριλίου στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία αρνήθηκε να πουλήσει πυραύλους εδάφους-εδάφους στην Συρία, που θα μπορούσαν να απειλήσουν το έδαφος του Ισραήλ, αλλά ενέκρινε την πώληση αντιαεροπορικών πυραύλων. Το πόσους πυραύλους σχεδιάζει ή έχει εξάγει η Ρωσία στη Συρία παραμένει ανεπιβεβαίωτο.

Στη συνέντευξη, ο Πούτιν δικαιολόγησε τη συμφωνία ως αποκλειστικά για «αμυντικούς σκοπούς» και διέψευσε την ιδέα, ότι μπορεί να επηρεάσει τη στρατιωτική ισορροπία της περιοχής.

Ο Άσαντ και οι σύμμαχοί του, ελέγχουν πλέον περισσότερο από το ήμισυ της χώρας – 109.136 τετραγωνικά χιλιόμετρα (42.137 τετραγωνικά μίλια) από τα 185.180 τετραγωνικά χιλιόμετρα (71.498 τετραγωνικά μίλια) – με δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο λιμάνι της Ταρτούς και τη βορειοανατολική πόλη του Χμέιμιμ.

Να μην διαφεύγει της προσοχής μας, ότι κέρδος 15.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έβγαλε η Ρωσία εντός του 2019, από πωλήσεις οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό. Ο πόλεμος στη Συρία και η “παρέλαση” νέων αλλά και παλιότερων-γνωστών οπλικών συστημάτων από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, παρακίνησαν πάνω από 50 χώρες στο να επιλέξουν “ρωσικά”.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA), συνεχίζει να αναπτύσσει στρατιωτικό εξοπλισμό και μαχητικά στα βόρεια της Συρίας, μετά τις απειλές της Τουρκίας να ξεκινήσει επιθετική επιχείρηση. Ήδη, έχουν αποσταλεί αρκετές στρατιωτικές συνοδείες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενισχύσεις του στρατού αναπτύχθηκαν σε πολλές θέσεις μεταξύ των πόλεων Τελ Ριφάτ και Μανμπίτζ, τις οποίες κατέχουν και οι δύο κουρδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δυνάμεις της SAA είναι εξοπλισμένες με το ρωσικής κατασκευής BM-21 Grad MLRS. Η SAA προετοιμάζεται για την επερχόμενη επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων.

Το Annanews.com, ένας ιστότοπος που παρέχει αμυντικά νέα από τη Ρωσία,  αναφέρει ότι  στρατιωτικά οχήματα BMP-2 προωθούνται προς περιοχές όπου αναμένεται να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις η Τουρκία. Τονίστηκε επίσης ότι όλα τα BMP-2 στη δεύτερη συνοδεία, ήταν σε «τέλεια» κατάσταση και πιθανότατα παραδόθηκαν στη Συρία από τη Ρωσία.

Το ερώτημα αν θα μπορούσε να δοθεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, είναι φυσικά ένα θεμιτό ερώτημα, αλλά τα χαρακτηριστικά των BMP-2 είναι ασαφή. Υπάρχουν πληροφορίες ότι το πυροβόλο 30 mm των BMP-2, είναι αποτελεσματικό εναντίον ελικοπτέρων σε βεληνεκές 2500 μέτρων και μπορεί να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους.

Έγιναν τόσες πολλές προσθήκες στο όχημα, που ο αριθμός των στρατιωτών που μπορούσε να μεταφέρει το όχημα, μειώθηκε κατά ένα καθώς στενεύει ο χώρος.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η Ρωσία, έχει ενισχύσει επίσης με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τις Συριακές δυνάμεις στη δυτική Συρία, όπου πρόσφατα επιτέθηκαν στα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας “Iron Dome”.

Με φόντο τις επιθετικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας και τις αυξημένες αναφορές των ΜΜΕ για την τουρκική επιθετικότητα στη βόρεια Συρία, ο ρωσικός και ο συριακός αραβικός στρατός, ενέτειναν την πολεμική εκπαίδευση και την αποστολή ενισχυτικών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή της επαρχίας του Χαλεπίου από το Τελ Ριφάτ στο Μεμπίτζ.

Από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου, εκατοντάδες στρατιώτες στους χώρους εκπαίδευσης πραγματοποίησαν ασκήσεις εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας. Τεράστιος εξοπλισμός – MLRS, αυτοκινούμενα όπλα, ελικόπτερα και άρματα μάχης CAA – στάλθηκαν αμέσως στη γραμμή επαφής με τον εχθρό, στο τέλος του ελέγχου πολεμικής ετοιμότητας για να νικήσουν τους τρομοκράτες.

Η προσοχή εστιάζεται στο γεγονός ότι μετά τις ασκήσεις, οι μονάδες του ρωσικού και συριακού στρατού μεταφέρθηκαν σε περιοχές που συνορεύουν με τις τουρκικές επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελιάς». Και αυτό, είναι μια επαναλαμβανόμενη ενίσχυση των θέσεων. Πηγή στον Συριακό Αραβικό Στρατό, είπε ότι σημαντικές ενισχύσεις αποστέλλονται επίσης στο Μανμπίτζ.

Εν τω μεταξύ φορτηγά που μεταφέρουν πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εκρηκτικών υλικών φτάνουν στα κεντρικά της πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν στο αλ-Μαγιαντίν.

Αξιόπιστες πηγές του SOHR αναφέρουν ότι παρακολούθησαν φορτηγά που μετέφεραν κουτιά με πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή IED και όλμων πέρασαν από το Ιράκ στη Συρία, καθώς η αυτοκινητοπομπή κατευθυνόταν προς το στρατιωτικό αρχηγείο των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην έρημο al-Mayadeen, ιδιαίτερα στην περιοχή al-Mazare, που είναι η πρωτεύουσα των Ιρανών στη δυτική περιοχή του Ευφράτη.

Στις 16 Οκτωβρίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι το κίνημα al-Nujabaa, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, άρχισε να προετοιμάζει ένα εργοστάσιο για την κατασκευή όλμων, εκτοξευτήρων πυραύλων εδάφους-εδάφους και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Ιωάννης Χάρχαρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας