Φεστιβάλ Καστελλορίζου: Μια γιορτή κινηματογράφου και πολιτισμού

942
φεστιβάλ

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» έρχεται για ακόμη μια χρονιά με στόχο «να φέρει τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρει το Καστελλόριζο στον κόσμο!». Από τις 25 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου το «Πέρα από τα Σύνορα» θα αποτελέσει τόπο συνάντησης για κορυφαίους δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ, αλλά και για εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ υψηλής καλλιτεχνικής αξίας όπως, μεταξύ άλλων, “The Greek of the Russian Empire” (Ρωσία), HAMADA (Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία), “A woman captured” (Ουγγαρία) “Our Territory” (Βέλγιο, Ιταλία), “Time to Leave” (Τουρκία), “To the Living” “Fatherland” “Deep Roots” (Γαλλία), “Hugo Blanco: Deep River” (Περού), “The Silence of Others“, “Nowhere” (Ισπανία) “The Olden Heralds” (Κούβα), “Children Below Deck” (Αυστρία), «Ρίζες», «Το ξεχασμένο παρελθόν», «Tokei Maru», «Η Δεύτερη Ευκαιρία», «I Itsai Romni», «Μια ζωή» (Ελλάδα) και άλλες. Το τιμώμενο ακαδημαϊκό ίδρυμα είναι το University of York, ενώ το τιμώμενο μέσο μαζικής ενημέρωσης είναι το BBC4.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» πλαισιώνεται και φέτος από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Όσοι βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στο νησί θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας για τους ANZAC (ευγενική παραχώρηση της Πρεσβείας της Αυστραλίας), να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Οδυσσέας, ο Ήρωας της Καρτερίας» του Θοδωρή Γκόνη (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας), αλλά και να απολαύσουν μοναδικές μουσικές συναυλίες από τον Μπάμπη Τσέρτο (αφιέρωμα στον Γιώργο Κάβουρα) και το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης (αφιέρωμα στη Μικρασιατική μουσική). Ακόμη θα λάβει χώρα Διεθνές Πάνελ με θέμα την «Πολιτική Ανυπακοή» (Civil Disobedience), στο οποίο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας