Υπόθεση Κ.Πατέρα: Συναλλαγή για Νοσοκομείο Καρδίτσας γκρεμίζει την “αριστεία” Μητσοτάκη

1218
πατέρα

Τη συναλλαγή για τον διορισμό του ως διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας αποκαλύπτει ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας, με δημόσια δήλωσή του, μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, ως συνέπεια της γενικής κατακραυγής. 

Ο ακροδεξιός Κ. Πατέρας, που έχει θητεύσει ως στέλεχος τόσο του ΛΑΟΣ όσο και των ΑΝΕΛ, αποκαλύπτει ότι ο διορισμός του στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα εξαργύρωνε, έτσι, την εκλογική στήριξη της Ν.Δ. από τον 89χρονο τοπικό πολιτικό παράγοντα.

“Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα […] Με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα ‘’θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού  θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις’’. Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή”, δήλωσε ο Κ. Πατέρας, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας ότι έληξε ο… μονοήμερος διορισμός του.

Η υπόθεση Πατέρα φέρνει, για πολλοστή φορά, με τον πλέον εντυπωσιακό και προκλητικό τρόπο, στην επιφάνεια τις υπόγειες συναλλαγές για την τοποθέτηση σε καίριες θέσεις του Δημοσίου πολιτικών παραγόντων με μοναδικό κριτήριο τη στήριξη του εκάστοτε κόμματος εξουσίας.

Συνάμα, γκρεμίζει τον μύθο που καλλιέργησε προεκλογικά και όχι μόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. για στελέχωση του Δημοσίου με κριτήριο την “αξιοκρατία” και την “αριστεία”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας