Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Μάγγου

1446

Εκατοντάδες κόσμου, συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές του και μέλη των κινημάτων στα οποία συμμετείχε, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 26χρονο Βασίλη Μάγγο που βρέθηκε τραγικά στην επικαιρότητα όταν έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Βόλο, ακριβώς ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό και τον βασανισμό του στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Η εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος που συνέρρεε ακόμη και μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, μεταξύ αυτών και οργανωμένων οπαδών της ομάδας Νίκη Βόλου, της οποίας υπήρξε μέλος, εκπροσώπων μικρών κομμάτων, συλλογικοτήτων και ανθρώπων που ένιωσαν την ανάγκη να πουν το τελευταίο «αντίο» στον 26χρονο.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, μετά το τέλος της τελετής και αφού οι στενοί συγγενείς του μίλησαν και απήγγειλαν στίχους που είχε γράψει συγγενικό του πρόσωπο, για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 26χρονο, οι γονείς και η αδελφή του κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μια φωτογραφία του Βασίλη και με δημοσιεύματα εφημερίδας που είχε φωτογραφία από τον ξυλοδαρμό του πριν ένα μήνα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πατέρας του είχε καλύψει το πρόσωπο με μια φωτογραφία του παιδιού του που έγραφε ότι είχε γράψει ο γιος του «Ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα» και η μητέρα και η αδελφή του φωτογραφίες δημοσιεύματος σε ζωνάρι συγκεκριμένης εφημερίδας που έδειχναν τον νεαρό πεσμένο, να τον χτυπούν αστυνομικοί έξω από τα Δικαστήρια, με τίτλο του ρεπορτάζ: «Δεν μπορώ να πάρω ανάσα!». Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Αθάνατος» και αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον 26χρονο.

 

Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» με τη μαρτυρία – καταγγελία του πατέρα του 26χρονου, Γιάννη, για τον ξυλοδαρμό και τον βασανισμό που είχε υποστεί ο γιος του από αστυνομικούς.

Συναγωνιστές του Βασίλειου κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη βία της εξουσίας», ενώ ένα πανό με το σύνθημα «Και ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα», τα τελευταία λόγια στο κείμενο που είχε ο ίδιος δημοσιεύσει τρεις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του για να καταγγείλει το περιστατικό, αφέθηκε πάνω στον τάφο του.

Οι γονείς του Βασίλειου ζήτησαν,αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στο ΚΕΘΕΑ για να ενισχυθεί το έργο του (Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR4901101170000011729600285).

Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας