ΥΠΕΞ-Γαλλίας: Ο Λαβρόφ αρνήθηκε συνάντηση με Ουκρανία-Γερμανία-Γαλλία για Ουκρανικό πόλεμο

681
ΥΠΕΞ-Γαλλίας: Ο Λαβρόφ αρνήθηκε συνάντηση

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία αρνήθηκε να δεχτεί υπουργική συνάντηση με τη Γαλλία, την Ουκρανία και τη Γερμανία για να συζητηθεί η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία και αρνήθηκε ότι απέτυχε να ανταποκριθεί στις προτάσεις της Μόσχας.

“Είναι λάθος”, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κλερ Λεζάντρ απαντώντας στους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι ούτε το Παρίσι ούτε το Βερολίνο απάντησαν στις ρωσικές προτάσεις για σχέδιο δήλωσης για μια τέτοια συνάντηση.

“Η Γαλλία και η Γερμανία ανταποκρίθηκαν στις προτάσεις της Ρωσίας. Πρότειναν τη διεξαγωγή υπουργικής συνάντησης με τη μορφή της Νορμανδίας, την οποία αρνήθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών”.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλέστηκε την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα το Σάββατο, η οποία δήλωσε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο δεν απάντησαν στην πρόταση της Ρωσίας να συζητήσουν ένα τελικό έγγραφο πριν από τη συνάντηση με τη λεγόμενη μορφή της Νορμανδίας.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη ότι η Ρωσία δεν προσπαθεί να επιβραδύνει την προετοιμασία για τη συνάντηση της Νορμανδίας, αλλά “αντίον δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια άδεια οργανωμένη εκδήλωση”.

Η γερμανική κυβέρνηση είπε στις 11 Οκτωβρίου ότι αφού η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν τηλεφωνήματα με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να συζητήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όλες οι πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών τους.

Απηχώντας τα σχόλια του Παρισιού, πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Μόσχα εμπλέκεται σε “παρεμπόδιση” και θέτει απαράδεκτους όρους για μια συνάντηση.

“Η Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει τον ρόλο της από ένα μέρος στη σύγκρουση σε έναν ουδέτερο μεσολαβητή. Αυτή είναι μια παλιά θέση, αλλά δεν είναι αποδεκτή από την Ουκρανία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία”, μια πηγή στο γερμανικό ξένο είπε το γραφείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας