Υεμένη: Νέοι βομβαρδισμοί και δολοφονίες αμάχων από Σ. Αραβία

815
υεμένη

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό, είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 άνθρωποι στην υπό τον έλεγχο των Χούτι επαρχία Ντάλε της Υεμένης.

Δύο κάτοικοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» πως 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα πλήγματα στην Κατάμπα, μια πόλη που βρίσκεται στην κύρια διαδρομή βορρά-νότου ανάμεσα στην υπό τον έλεγχο των Χούτι πρωτεύουσα Σανάα και τη νότια πόλη λιμάνι Άντεν. Το Άντεν είναι θεωρητικά η προσωρινή έδρα της αναγνωρισμένης από τη Δύση κυβέρνησης της Υεμένης, αλλά οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη τον περασμένο μήνα.

Το δίκτυο «al-Masirah TV», το οποίο διαχειρίζονται οι Χούτι, ανέφερε πως ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και επτά παιδιά.

Πριν από τέσσερις ημέρες οι σιίτες αντικαθεστωτικοί Χούτι δήλωσαν ότι θα σταματήσουν τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία, αν ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, που θέτει στο στόχαστρο την Υεμένη, πράξει το ίδιο.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού, ο οποίος επενέβη στην εμφύλια διένεξη στην Υεμένη, στηρίζοντας τον πρόεδρο Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, τον οποίο εκδίωξαν από την εξουσία στην πρωτεύουσα Σανάα οι Χούτι στα τέλη του 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας