“Τώρα συλλαμβάνετε και τις δασκάλες των παιδιών σας;”

ώρα συλλαμβάνετε και τις δασκάλες

Πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες, από πολίτες και φορείς του αστυνομικού οργίου καταστολής την Κυριακή 7 Μάρτη στη Νέα Σμύρνη, που κονιορτοποιούν την προπαγάνδα κυβέρνησης και ΕΛΑΣ. Ήρθε η σειρά του Συλλόγου δασκάλων της Νέας Σμύρνης να καταγγείλλει την αναίτια και προκλητική σύλληψη μιας δασκάλας που απλώς βρισκόταν στο Άλσος, μαζί με το σύντροφό της (συνελήφθη κι αυτός!), την ώρα που όρμησαν οι ρόμποκοπ του Χρυσοχοΐδη.

Αποκαλυπτικό είναι πως η νεαρή δασκάλα και ο σύντροφός της φορτώθηκε με τέσσερις κατηγορίες, πλήρως ανυπόστατες, τις ίδιες που απαγγέλθηκαν και στους 11 συλληφθέντες από τους τραμπούκους της ΕΛΑΣ. Βλέπουμε πως δουλεύει το copy-paste των διώξεων…

«Αίσχος και Ντροπή σας! Τώρα συλλαμβάνετε και τις δασκάλες των παιδιών σας;», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης», ο οποίος αφού περιγράφει τα γεγονότα θέτει κρίσιμα ερωτήματα:

Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη; Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία; Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία; Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές; Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν να δέρνουν και να απειλούν;

Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας. Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά, τονίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών

Τώρα συλλαμβάνετε και τις δασκάλες των παιδιών σας;

Αίσχος και Ντροπή σας!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης»

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της συναδέλφου μας αναπληρώτριας δασκάλας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβης Καλοκύρη και του συντρόφου της Φίλιππου Καλογρίδη στη διάρκεια της επιχείρησης τρομοκράτησης των κατοίκων από την αστυνομία, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και οι δύο βρισκόντουσαν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms. Την ώρα που έφευγαν είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό». Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής»(!!!) ενώ τις ίδιες copy paste κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.

Πρόκειται για απίστευτα ψέματα και γελοιότητες. Όλοι όσοι γνωρίζουμε τη συνάδελφο, μπορούμε να εγγυηθούμε γι αυτό. Αντί «τα όργανα της τάξης» να τους ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία τους έβαλαν με το «έτσι θέλω» και «γιατί μπορούν» τους απήγγειλαν και κατηγορίες μόνο και

μόνο επειδή είναι νέοι που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή!

Θα έπρεπε να ντρέπεστε!

Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη;

Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία;

Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία;

Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές;

Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν να δέρνουν και να απειλούν;

Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας. Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά.

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρση των κατηγοριών για τη συνάδελφό μας και το σύντροφό της αλλά και για όλους τους συλληφθέντες.

Απαιτούμε την αθώωσή τους! Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα να γίνονται συλλήψεις και να ταλαιπωρούνται από ανεξέλεγκτες αστυνομικές δυνάμεις αθώοι άνθρωποι με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους!

Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τη συνάδελφο και το σύντροφό της, στην εξωφρενική περιπέτεια στην οποία τους έβαλα οι «δυνάμεις της τάξης», στη μήνυση που θα υποβληθεί κατά παντός υπευθύνου και στην ένσταση κατά των παράνομων προστίμων που επιβλήθηκαν.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να εκδώσει ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης και να στηρίξει και να καλύψει νομικά τη συνάδελφο.

πηγη: πριν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας