Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.: Προκλητική στήριξη τουρκικής κατοχής-τζιχαντιστών στη Συρία

757
σύνοδος

Ενώ μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή της Ιντλίμπ που απελευθερώνεται από την τουρκική κατοχή, οι ηγέτες της Ε.Ε. σπεύδουν να στηρίξουν τους εισβολείς και τους τζιχαντιστές και φιλοδυτικούς μισθοφόρους συμμάχων τους. 

Με τον Ερντογάν να έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά από τις αλλεπάλληλες στρατιωτικές επιτυχίες του συριακού στρατού, ο οποίος έχει τη στήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά τον… τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του!

«Η νέα στρατιωτική επιχείρηση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στους αμάχους, είναι απαράδεκτη», αναφέρει η ανακοίνωση, που νομιμοποιεί, έτσι, την κατοχή συριακών εδαφών από την Τουρκία, αλλά και τη δράση των τζιχαντιστών τρομοκρατών.

Επιπλέον οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν «μόνιμη εκεχειρία» και «εγγυήσεις για την προστασία των αμάχων», τους οποίους αγνοούσαν επιδεικτικά επί σειρά χρόνων, όταν την πρωτοβουλία κινήσεων την είχαν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης της Δαμασκού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας