Τσίπρας: Όσο “αντισυστημικός” ήταν στο Κόμο τόσο “αντισυστημική” αντιπολίτευση κάνει

    1268
    τσίπρας

    Ένας ήπιος  στο ύφος, ακραία συστημικός στο περιεχόμενο Τσίπρας έκανε την εμφάνιση του τόσο στη “μισοάδεια” αίθουσα όπου εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ όσο και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη.

    Ως γνωστόν ο Αλ. Τσίπρας λίγο πριν ανέβει, το 2015, στην κυβερνητική εξουσία, δίνοντας εξετάσεις στο διεθνές κατεστημένο, είχε συμμετάσχει στο διεθνές κλειστό φόρουμ του σκληρού πυρήνα των ισχυρών της “παγκοσμιοποίησης”, Κόμο (φόρουμ Αμπροσέτι) της Ιταλίας. Στο ίδιο φόρουμ βρέθηκε πριν λίγες μέρες και πάλι ως αντιπολίτευση, όπως το έχει συνήθειο, ο Αλ. Τσίπρας και μίλησε στο ίδιο πάνελ με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, Μάριο Πρόντι, Μάριο Μόντι και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φράνς Τίμερμανς.

    Στο Κόμο, λοιπόν,ο Αλ. Τσίπρας, σε μία λέσχη, εξίσου, αν όχι και πιο φανατική στην χρηματιστική λογική της από τη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ στην πολυτελή Villa d’ Este στο Τσερνόμπιο, προκαλώντας θυμηδία και ειρωνικά σχόλια, δήλωσε με έμφαση ότι “παραμένει αντισυστημικός” και ως τέτοιος τάχθηκε κατά του Brexit, καλώντας την Βρετανία να κάνει στο δημοψήφισμά της ό,τι έκανε και αυτός στο δικό του δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ώστε η χώρα μας να παραμείνει στο Γερμανικό κλαμπ της Ε.Ε!!!

    Στο ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο βαθμό “αντισυστημικός” εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας μετά από λίγες μέρες στην ΔΕΘ. Εξωράισε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, παρακάμπτοντας όλα τα μέτρα του τρίτου μνημονίου που με ακραία συνέπεια εφάρμοσε καθώς και τα μέτρα του άτυπου τέταρτου μνημονίου που ενέκρινε, ενώ στηλίτευσε, άκουσον-άκουσον, την κυβέρνηση της Ν.Δ πως “τρώει από τα έτοιμα” της δικής του κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ουσιαστικά και με άλλα λόγια ότι συνεχίζει την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε να παρουσιάσει κανένα νέο αφήγημα για την πορεία της χώρας, πέρα από την πρόσδεση της στον “ολοκληρωτισμό” των Βρυξελλών και την “δικτατορία των πιστωτών” από τους οποίους ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν διεκδικεί όσα ο ίδιος διεκδικούσε ή είχε, υποτίθεται αποσπάσει.

    Τσίπρας και Μητσοτάκης, όμως, δεν βλέπουν ότι η χώρα κινείται σε βαλτωμένους ρυθμούς ανάπτυξης, περίπου, 1,5% και ότι επενδύσεις, κατασκευές, βιομηχανία και ιδιωτική κατανάλωση βουλιάζουν, ενώ ευρωζώνη και Γερμανία κινούνται προς την ύφεση.

    Επιπρόσθετα Τσίπρας και Μητσοτάκης κλείνουν τα μάτια μπροστά στην ρευστοποίηση του Αιγαίου και τον θαλάσσιο Αττίλα 3 που η Τουρκία προωθεί αδίστακτα αυτήν την περίοδο με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε να παρακολουθούν ως Πόντιοι Πιλάτοι την επιδρομή, αρκούμενοι καμιά φορά σε άσφαιρες φραστικές αποδοκιμασίες για τα μάτια του κόσμου.

    Στη ΔΕΘ, δυστυχώς για την Ελλάδα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των δύο στυλοβατών του σημερινού ελληνικού εξαρτημένου και παρακμιακού πολιτικού συστήματος.

    Κ.Τ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας