Τσίμπα τώρα ένα 500ρι και τουμπεκί..

2729
500αρι

Τα μετράει και τα ξαναμετράει.. Και με το “δώρο”..Δεν βγαίνει.. Κάνει λογαριασμό.. Τόσες μέρες το χρόνο επί,μια τζούρα καφέ τη μέρα και μπαίνει μέσα άλλα τόσα. Δηλαδή του’ πε η κυρα του ότι το σούπερ μάρκετ έχει καλλίτερες προσφορές. Ξέρει εκείνη, αφού κάθε μέρα μ ένα διαφημιστικό φυλλάδιο στο χέρι παίρνει σβάρνα τα σούπερ μάρκετ για να πετύχει τις καλλίτερες εκπτώσεις. Κι έχει υπολογίσει ότι ο Σκλαβενίτης συμφέρει το πιο από τον..Τσίπρα. Τουλάχιστον ο πρώτος δεν τον κοροϊδεύει.Τον σέβεται ως πελάτη και δεν του πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Εκεί ξέρεις πόσο πάει το λάδι πόσο το λαδόξιδο.

Ξανά μετράει..Σου λέει κάτσε μπας τώρα μου βγει..Υπολογίζει..ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ, Τηλέφωνο, φάρμακα.. Και πάλι τζίφος.Τα χρέη στην εφορία που τα βάζεις; Αμ ο ακατάσχετος στην Τράπεζα; Έτσι μπει κανά φράγκο έτοιμοι είναι να το αρπάξουν.Να δουν πως μπήκε κατζάμ πεντακοσάρικο θα το αφήσουν; Αλλά πες πως τσάκισε ο διάολος το ποδάρι του και στάθηκες μπάστακας πάνω από το ΑΤΜ και πρόλαβες και σούφρωσες το πεντακοσάρικο..Πως να ξοδέψεις κοτζάμ πεντακοσάρικο; Μια λύση είναι να τα δώσεις στην Εφορία που χρωστάς από την προηγούμενη τετραετία.. Αλλά πάλι το πεντακοσάρικο θα προστεθεί στο ανύπαρκτο τρέχον εισόδημα σου οπότε λες “αει γ… εσύ κι ο γρύλλος σου”στο φινάλε.

Πάλι όμως λες δεν μπορεί να με περνάνε για τόσο  μ….α. Ας το σκεφθώ ακόμα παραπέρα.. Κι ας παραμερίσω τον εαυτούλη μου να δω και λίγο την πατρίδα. Η πατρίδα έχει εξασφαλίσει ένα μαξιλάρι κοντά στα τρεισήμισι δις. Λίγο τό’ χεις; Αν σκεφτείς ότι οι Έλληνες χρωστάμε στην Εφορία πάνω από οχτώ δις, δεν είναι παρηγορητικό να υπάρχει κι ένα μαξιλάρι καλού κακού για την πατρίδα; Δεν νιώθεις ευτυχής που βγήκαμε από τα μνημόνια κι έχουμε κιόλας ένα πλεόνασμα κοντά στα δυόμιση  δις;Λίγο τό’ χεις;

Θα μου πεις τώρα εσύ που το σπίτι σου βγαίνει στον πλειστηριασμό τι να σου προσφέρει ένα πεντακοσάρικο; Εντάξει πες ότι έβαλες κάτι στην άκρη για την αποκλειστική μιας βδομάδας για την κακιά ώρα.

Και μην φανταστείς ότι έχουν να κερδίσουν κατ ο Αλέξης η ο Ευκλείδης.Μην πάει πάντα το  μυαλό σου στο κακό ότι και καλά το κάνουν για προεκλογικούς λόγους..Πάντα ήσουν καχύποπτος απέναντι τους. Όπως είπε μάλιστα ο Ευκλείδης,ενίοτε αναφέρεται και στην..αριστερή του συνείδηση..Κάτι που δεν το είχε λάβει υπ όψη του ο Μαρξ ως ψυχοπαθητική κατάσταση μάχιμου..προλετάριου γιατί τότε θα είχανε γεμίσει τα τρελάδικα από Ευκλείδηδες!

Μείνε λοιπόν εκεί που είσαι και να φχαριστείς το Θεό που διαθέτει η χώρα πολίτικη ηγεσία που δεν καροιδεύει τον λαό και μεριμνά για το παρόν και το μέλλον του. Γενικά ο πολιτικός χάρτης της χώρας βρίθει..πολύτιμων λίθων. Υπάρχουν πρόσωπα που έχουν σε ψηλό βαθμό την πολιτική τιμή. Μια τιμή που αποκτά την δική της υπεραξία όταν μπουν στην Βουλή. Και που εύκολα από “αριστεροί” μεταπηδούν στην Δεξιά και τούμπαλιν. Έχουμε λαμπρά παραδείγματα τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο κι  την ΝΔ το ΚΙΝΑΛ και πάει λέγοντας.Με πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων τον…Ψαριανό!!

Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει κι εσένα ως ένα άθυρμα  που μπορεί να του εξαγοράσει την πολιτική του τιμή με ένα πεντακοσάρικο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας