Το τελεσίγραφο ΕΕ στη Βενεζουέλα και η υποκρισία της κυβέρνησης Τσίπρα

2224
πραξικόπημα

Τελεσίγραφο νεοαποικιακής αντίληψης απέστειλε η ΕΕ στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και στον Πρόεδρο Μαδούρο: Προκήρυξη νέων εκλογών τις επόμενες μέρες (!) ή επιβάλλουμε μέτρα.

«Απουσία μιας ανακοίνωσης που θα αφορά τη διοργάνωση νέων εκλογών εντός των επόμενων ημερών, η ΕΕ θα λάβει νέα μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αναγνώρισης της ηγεσίας της χώρας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, εξ ονόματος της ΕΕ.

Αν δεν κάνουμε λάθος, στην ΕΕ ανήκει και η Ελλάδα και εκφράζεται δια της κυβέρνησής της. Δεν είδαμε, όμως, καμία αντίδραση της κυβέρνησης Τσίπρα στο τελεσίγραφο της Μογκερίνι, η οποία επικαλείται ότι εστάλη εκ μέρους της ΕΕ, άρα και με τη συναίνεση της χώρας μας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης με πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι στηρίζει τον Μαδούρο και τη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ από την άλλη φαίνεται ότι η κυβέρνηση συναινεί, στα πλαίσια της ΕΕ, σε τελεσίγραφα σε βάρος της Βενεζουέλας, τα οποία καταγγέλλει η κυβέρνηση της τελευταίας.

Τι γίνεται εδώ κύριοι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της στέλνει απαράδεκτα τελεσίγραφα και την απειλεί με νέα μέτρα;

Περιμένουμε διευκρινίσεις. Εκτός και αν άλλο κυβέρνηση και άλλο κόμμα.

Θάνος Αρτινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας