Το πάθημα των Κούρδων της Συρίας, να γίνει μάθημα στην Ελλάδα

4515
συρια

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, ο αλλοπρόσαλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump διαβεβαίωσε τον Τ. Erdogan ότι σταμάτησε την παροχή όπλων στους Κούρδους της Συρίας, Μαχητές των Μονάδων προστασίας του Λαού (YPG) , τους οποίους παράλογα και για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες και κίνδυνο για την ασφάλεια της (!) , αφού πολύ περισσότερο συνδέονται, όπως λέει, με το ”τρομοκρατικό” PKK.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα που οι Κούρδοι ”αδειάζονται” από τις ΗΠΑ και μάλλον από το Ισραήλ.
Η πρώτη ήταν το πρόσφατο ”άδειασμα” των Κούρδων του Ιράκ που οδήγησε και στην παραίτηση του Προέδρου τους Μπαρζανί, όταν οι τελευταίοι υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθούν από το νικηφόρο για την ανεξαρτησία τους δημοψήφισμα, υπό τα απαθή βλέμματα της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ, όταν ιδιαίτερα το δεύτερο εξέφραζε την θερμότατη υποστήριξη του στην Κουρδική ανεξαρτησία.
Η απόφαση, κατά Erdogan, του D. Trump να διακόψει την τροφοδοσία με όλα του YPG, ήρθε, αφού οι Κούρδοι μαχητές έφεραν σε πέρας τις επιχειρήσεις κατά του ISIS, οι οποίες ενδιέφεραν τις ΗΠΑ.
Στην περίπτωση μας, όμως, δεν ισχύει μόνο το ότι ”σκοτώνουν τα άλογα όταν δεν τα χρειάζονται” αλλά μεσολαβεί και η αφόρητη πίεση της Τουρκίας.
Οι ΗΠΑ, στο δίλημμα Τουρκία ή Κούρδοι, δεν δίστασαν, ίσως, ούτε στιγμή να επιλέξουν την Τουρκία του Erdogan, πολύ περισσότερο που βλέπουν τον τελευταίο να διολισθαίνει στην αγκαλιά της Ρωσίας.
Το πάθημα των Κούρδων πρέπει να διδάξει την Αθήνα, αν μπορούν να διδαχθούν οι εθελόδουλοι των Αθηνών.
Αν και εφ’ όσον τεθεί στις ΗΠΑ το δίλημμα Τουρκία ή Ελλάδα, όπως πολλάκις έχει τεθεί στο παρελθόν, οι ΗΠΑ, χωρίς ενδοιασμό, θα ξαναεπιλέξουν την Άγκυρα, όσο και αν η χώρας μας θα έχει προσφέρει στο αμέρικα γη και ύδωρ.
Σήμερα όσο ποτέ, η χώρα μας χρειάζεται μια ανεξάρτητη και πραγματικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και όχι την δορυφοροιοποίηση της σε ΗΠΑ και Ισραήλ.

Λ.Ρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας