Το ξεπουλημένο ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε με τηλεδιάσκεψη το ξεφόρτωμα των λιγνιτικών μονάδων

2064
ΔΕΗ

Επειδή οι εργαζόμενοι με τις καταλήψεις τους δεν επέτρεπαν την νόμιμη συνεδρίαση γύρω από ένα τραπέζι του Δ.Σ της ΔΕΗ, το τελευταίο κατέφυγε στη μη νόμιμη οδό της τηλεδιάσκεψης για να εγκρίνει την έναρξη της σκανδαλώδους διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας.
Συγκεκριμένα το ΔΣ αποφάσισε, με ψήφους οκτώ υπέρ, δυο κατά (των εκπροσώπων των εργαζομένων) και ένα λευκό:

  • Α. Τον ορισμό της 31.3.2018 ως ημερομηνίας σύνταξης των λογιστικών καταστάσεων για την απόσχιση από τη ΔΕΗ των κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης και την εισφορά τους στις νέες εταιρείες που θα ιδρυθούν σε εφαρμογή του Νόμου 4533/2018.
  • B. Την επικύρωση της επιλογής της «ΣΟΛ ΑΕ Ορκωτών Ελεγκτών» ως τον ορκωτό ελεγκτή που θα συντάξει με το αζημίωτο τις σχετικές εκθέσεις ελέγχου για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων που θα εισφερθούν στις νέες εταιρείες.
  • Γ. Την ανάθεση του έργου του συμβούλου που θα υποστηρίξει τη ΔΕΗ για την απόσχιση των Επιχειρησιακών Κλάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης, στην «Pricewaterhouse Business Solutions», η οποία θα καρπωθεί πολλά εκατομμύρια.
  • Δ. Την πρόσληψη της «HSBC Bank» ως πανάκριβο χρηματοοικονομικό σύμβουλο της ΔΕΗ για τη διάθεση, μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, σε ενδιαφερόμενο επενδυτή ή επενδυτές των νέων εταιρειών που θα σχηματιστούν και θα εκμεταλλεύονται τους κλάδους λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης.

Το ΔΣ επρόκειτο να συνεδριάσει την περασμένη Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της κατάληψης των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ για να διεξαχθεί με σκοτεινές και παράνομες διαδικασίες σήμερα.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου, μέρα που πρέπει να δώσουν μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού οι εργαζόμενοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας