Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο στα φετινά Όσκαρ!

1950
κομμουνιστικό

«Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα όταν οι εργάτες όλου του κόσμου ενωθούν» δήλωσε η νικήτρια των Όσκαρ για την κατηγορία ντοκιμαντέρ, Τζούλια Ράικερτ, ολοκληρώνοντας την ομιλία της στην τελετή απονομής, για την υποστηριζόμενη από το ζεύγος Ομπάμα (συμπαραγωγοί) ταινία «Αμερικανικό εργοστάσιο».

Είναι η πρώτη φορά που το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, ένα από τα θεμελιώδη μαρξιστικά κείμενα που εκδόθηκε από τους Μαρξ και Ένγκελς το 1848, μνημονεύτηκε σε τελετή απονομής των Όσκαρ.

Η δήλωση αυτή είναι σύμφωνη με το θέμα της ταινίας, η οποία δείχνει τους εργάτες σε ένα πρώην εργοστάσιο της Τζένεραλ Μότορς (GM), το οποίο τώρα πλέον ανήκει σε μια κινέζικη εταιρεία, η οποία εμποδίζει τις προσπάθειές τους να συνδικαλιστούν.

Η χρήση αυτού του παραθέματος από την Ράικερτ ήταν μια από τις πιο χτυπητές πολιτικές στιγμές σε μια κατά τ’ άλλα ήρεμη τελετή των Όσκαρ. Το βραβείο μοιράστηκε με τον συν-σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Στίβεν Μπόγκναρ.

Από την πλευρά του ο Μπρατ Πιτ δήλωσε πως τα 45 δευτερόλεπτα που του δόθηκαν για να μιλήσει παραλαμβάνοντας το Όσκαρ Β ανδρικού ρόλου είναι περισσότερα απ’ αυτά που έδωσε η Γερουσία στον μάρτυρα Τζον Μπόλτον για να μιλήσει σχετικά με την πιθανή παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

*Πηγή: Los Angeles Times

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας