Το Ισραήλ βάζει τέλος στα lockdown: Είναι καταστροφή-Απέτυχαν

1734
Ισραήλ βάζει τέλος στα lockdown

Ομολογία από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τέλος στην παράνοια του lockdown βάζει το Ισραήλ, καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ παρουσίασε το σχέδιο με τον οποίο θα αντιμετωπίζει πλέον η χώρα του τον κορωνοϊό, στο σχέδιο δεν περιέχεται το lockdown, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως καταστροφικό για την οικονομία. 

Η νέα στρατηγική του Ισραήλ είναι ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να μάθουν να ζουν παράλληλα με τον ιό .Είπε ότι «το κλείσιμο έχει άμεσο κόστος για την ανθρώπινη ζωή» και οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν «ποιες είναι οι ευθύνες ως πολίτες». 

Σοκάρουν οι μελέτες 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Cyrille Cohen, οι μελέτες δείχνουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους που έπαθαν εγκεφαλικό δεν πήγαιναν στο νοσοκομείο από φόβο μήπως μολυνθούν, με αποτέλεσμα να υποστούν πολλοί μακροχρόνιες βλάβες ή και να πεθάνουν.

Ο ψυχολογικός αντίκτυπος, αν και ακόμη μελετάται, έχει αρχίσει επίσης να γίνεται εμφανής. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020 από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ήταν συχνά κουρασμένοι με διαταραχές του ύπνου, κρίσεις πανικού, νευρικότητας και άγχους.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2021 από μια ομάδα Βρετανών ερευνητών έδειξε ότι τα θέματα ψυχικής υγείας αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια των lockdowns.Επίσης μια μελέτη στο Ισραήλ που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο 2021 στο International Journal of Environmental Research and Public Health έδειξε «υψηλό επίπεδο ψυχολογικής δυσφορίας» μεταξύ εκείνων που αξιολόγησε.

Τα lockdowns απέτυχαν – Θα φτωχοποιήσουν το Ισραήλ 

Επιπλέον, όπως περιέγραψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, τα lockdowns αρρωσταίνουν την οικονομία της χώρας, δεν αποδίδουν.

«Εάν συνεχίσουμε με την πολιτική των lockdowns και καταστροφικών περιορισμών στην οικονομία, θα γίνουμε απλώς οικονομικά φτωχοί, θα φτωχοποιηθούμε», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Το τεράστιο ποσό που ξοδέψαμε για τις καραντίνες, οι οποίες έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα, ήταν χρηματοδότηση που στην πραγματικότητα αντλήθηκε από άλλους τομείς της οικονομίας».

Το Ισραήλ και επίσημα αναγνωρίζει ότι τα lockdown δεν λειτούργησαν  

«Η ιδέα ότι το lockdown είναι χρήσιμο είναι κάτι που δεν αποδείχθηκε κατά το τρίτο κύμα», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  «Η καθολική καραντίνα δεν ήταν αποτελεσματική ακόμη και με την παραλλαγή Alpha, για να μην αναφέρουμε την παραλλαγή Delta. Το τρίτο κύμα σταμάτησε με τα εμβόλια».

Την ίδια ώρα οι εν Ελλάδι «ειδικοί» προετοιμάζουν τη χώρα για ένα νέο lockdown το οποίο θα επιβληθεί το φθινόπωρο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας