Το «δωράκι» του ΦΠΑ στον Τσίπρα για νησιά έχει βαρύ τίμημα

2333
φπα

Το «δωράκι» προς τον Τσίπρα για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στα πέντε νησιά, που δέχονται προσφυγικές ροές, την Λέσβο, Λέρο, Χίο, Σάμο και Κω, έχει πολύ σκληρό αντίτιμο.

Το «δωράκι» αυτό, αν και δεν προσδιορίζεται σαφώς ο χρόνος της χορήγησής του, μιας και συνδέεται αορίστως με τις προσφυγικές ροές, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ανακούφιση των νησιών από το βάρος των προσφύγων.

Αντίθετα, οι προσφυγικές ροές είναι το εύσχημο άλλοθι της αναστολής της αύξησης και όχι η αιτία.

Ο Αλ. Τσίπρας στην ουσία έλαβε το «δώρο» της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ από την Merkel.

Kαι ο λόγος αυτής της φαινομενικής «απλοχεριάς» της καγκελαρίου είναι το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας, ξεπουλώντας την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής λύσης του προσφυγικού, προέβη σε μια διμερή συμφωνία με την Μerkel.

Στην βάση αυτής της συμφωνίας, η Ελλάδα αποδέχεται να διατηρεί στο έδαφος της τους πρόσφυγες που φτάνουν στην χώρα μας και θέλουν να πάνε στην Γερμανία ή σε άλλη χώρα της ΕΕ, όπως αποδέχεται, επίσης, την επάνοδο όσων προσφύγων προήρχοντο από Ελλάδα και πήγαν Γερμανία, καθώς και την εγκατάσταση στην χώρα μας των συγγενών από Γερμανία προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα για λόγους οικογενειακής επανένωσης.

Ακόμα χειρότερα, ο Αλ. Τσίπρας δέχθηκε και παραιτήθηκε στην πράξη από την ανάγκη αναθεώρησης της Συμφωνίας του Δουβλίνου, ώστε οι πρόσφυγες που θα φθάνουν σε μια χώρα της ΕΕ, να θεωρούνται και να εκλαμβάνονται ως πρόσφυγες της Ευρώπης και επομένως να υπάρχει συνευθύνη συνολικά της ΕΕ και όλων των χωρών της για την τύχη και την αντιμετώπιση τους.

Όπως αντιλαμβανόμεθα, το “δωράκι” που έλαβε ο Αλ. Τσίπρας είναι εντελώς ευτελές μπροστά στην εξυπηρέτηση που προσέφερε στην ίδια την Merkel, που κινδύνευε με πτώση, αλλά και στην ύπαρξη της ΕΕ, που κινδύνευε με διάλυση.

Ο Αλ. Τσίπρας απεδείχθη για άλλη μια φορά θρυλικός στο να πραγματοποιεί ταπεινωτικές και ασύμφορες ανταλλαγές, που “σώζουν” την ΕΕ αλλά επιβαρύνουν την χώρα μας, η οποία γίνεται ετεροβαρώς αποθήκη ψυχών, χωρίς οι πλουσιότερες χώρες να επιδεικνύουν την παραμικρή αλληλεγγύη απέναντι της. Το αντίθετο!

Κ.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας