Τουρκία: 41πυρκαγιές σε 13επαρχιες-Μεγάλη ρωσική βοήθεια

600
Τουρκία: 41πυρκαγιές

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στην Τουρκία με την χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς καταγράφονται 41 πυρκαγιές σε 13 επαρχίες με τις περισσότερες να βρίσκονται εκτός ελέγχου!

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ξέσπασε φωτιά και στο ρωσικό Προξενείο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η Ρωσία κυριολεκτικά δίνει μάχη διάσωσης στης Τουρκίας καθώς οι φωτιές μπορεί να πυροδοτήσουν καταστροφές και συνέπειες

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για “ασύμμετρο τρομοκρατικό κτύπημα”. Υπάρχουν συλλήψεις Κούρδων που σύμφωνα με την Άγκυρα ευθύνονται για τις πυρκαγιές.

Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν τη Δύση για “ενορχηστρωμένο σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν”.

Σε 48 ώρες ξέσπασαν φωτιές σε Άδανα, Μερσίνη, Άγκυρα, Osmaniye, Manavgat, Μαρμαρά, Kocaeli, Καισάρεια και Αλικαρνασσό.

Oι Τούρκοι σχολιάζουν πως καμία γειτονική χώρα δεν προσφέρθηκε για βοήθεια παρά μόνο η Ρωσία. Παραγνωρίζουν τη προσφορά για βοήθεια από την Ελλάδα , την οποίαν οι τουρκικές αρχές κατά απαράδεκτο τρόπο δεν τη αποδέχτηκαν Αν δεν υπήρχε η Μόσχα σήμερα, τότε ο εφιάλτης δεν θα είχε τέλος για την Τουρκία.

Εκκενώνεται το Ακούγιου

Η κατάσταση έχει γίνει πολύ επικίνδυνη στην Τουρκία. Το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Akkuyu της Μερσίνης έχει εκκενωθεί από το προσωπικό καθώς οι φλόγες πλησίαζαν σε απόσταση αναπνοής… 

Οι αρχές εκκένωσαν 18 χωριά και περιφέρειες της Αττάλειας, ενώ 16 ακόμη χωριά εκκενώθηκαν στις γειτονικές επαρχίες Άδανα και στη Μερσίνη.

«Σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή και κινδυνεύουν από την φωτιά εκκενώθηκαν. Πολλά σπίτια, γραφεία, αγροκτήματα, θερμοκήπια και οχήματα καταστράφηκαν από την πυρκαγιά», ανέφερε η τουρκική υπηρεσία έκτακτων αναγκών AFAD σε ανακοίνωσή της.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν απανθρακωμένες κατοικίες και κατοίκους να φεύγουν για να σωθούν καθώς πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα μάχονταν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Δείτε βίντεο

Μεγάλη ρωσική κινητοποίηση

“Η ρωσική Αεροπορία σώσει την Τουρκία” μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Η Ρωσία έχει κινητοποιήσει 15 ελικόπτερα Mi-8 και Ka-32, τρία θηριώδη Be-200.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως ο ΥΠΑΜ Σ. Σοιγκού με εντολή του Β. Πούτιν έστειλε αμφίβιο αεροσκάφος Be-200 για να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

“Τρία ρωσικά αμφίβια αεροσκάφη Be-200 παρέχουν προστασία στην τουρκική πλευρά η οποία δίνει μάχες με τις φλόγες. Ελπίζουμε η φωτιά που ξέσπασε στην Νότια Τουρκία να σβήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα με τις μικρότερες ζημιές” ανέφερε δήλωση της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η κατάσταση είναι τραγική και σε αρκετές περιοχές έχει βγει εκτός ελέγχου.

Μετά την τεράστια πυρκαγιά στην Αττάλεια ακόμη μια τουριστική περιοχή αυτή της Αλικαρνασσού βρίσκεται στις φλόγες.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η φωτιά έχει φτάσει κοντά στα ξενοδοχεία της περιοχής και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας