Τουλάχιστον 56 φιλότουρκοι “αντάρτες” σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

936
ιντλίμπ

Τουλάχιστον 56 Σύροι τζιχαντιστές που συνεργάζονται με την Άγκυρα σκοτώθηκαν σήμερα σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η Τουρκία υποστηρίζει “αντάρτες“, στην ουσία παραστρατιωτικές δυνάμεις τζιχαντιστών όπως ο “Ελεύθερος Συριακός Στρατός” (FSA) στον πόλεμο στη Συρία, πλέον στην Ιντλίμπ, που αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών.

Τα σημερινά πλήγματα, ως συνέπεια των ρωσικών βομβαρδισμών σε θέσεις τρομοκρατών-τζιχαντιστών, στοίχισαν τη ζωή σε “56 μαχητές“, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου. Αρχικά είχε γίνει λόγος για 34 νεκρούς.

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχουν επίσης περίπου 100 τραυματίες, “μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”, προειδοποίησε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο μια θέση της Φαϊλάκ αλ-Σαμ, μιας παράταξης σύρων τρομοκρατών “ανταρτών” που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Ο Σεΐφ αλ-Ράαντ, εκπρόσωπος του “Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου“, ενός συνασπισμού  οργανώσεων ανταρτών- τζιχαντιστών-  που συνδέονται με την Άγκυρα και στις οποίες περιλαμβάνεται η Φαϊλάκ αλ-Σαμ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ρωσική αεροπορική επιδρομή προκάλεσε “νεκρούς και τραυματίες”, χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένο απολογισμό.

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης τις “παραβιάσεις” από την αεροπορία της Μόσχας και από τις στρατιωτικές δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε έπειτα από τουρκο-ρωσικές διαπραγματεύσεις, καθώς “στρατιωτικές θέσεις, χωριά και τοποθεσίες στοχοθετούνται διαρκώς”.

Οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα) ελέγχουν σχεδόν το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ, αλλά και τμήματα εδάφους στις γειτονικές περιφέρειες Λαττάκεια, Χάμα και Χαλέπι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας