Κοροναϊός: Νέα κρούσματα σε ΕΡΤ, ΕΜΠ, Καθημερινή και Κρήτη

1294
κοροναϊός

Νέα κρούσματα του θανατηφόρου ιού, που πλέον έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία, σημειώθηκαν στην ΕΡΤ, στην εφημερίδα Καθημερινή, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Κρήτη.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο στην ΕΡΤ

Σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής παρουσιάστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.

Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα.

Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της.

Κρούσμα κοροναϊού και στο ΕΜΠ

Ξεκινά από αύριο απολύμανση στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και του συγκροτήματος Πατησίων μετά από κρούσμα κοροναϊού στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

«Δεν συντρέχει λόγος σφραγίσματος των ευρύτερων χώρων όπου βρέθηκε το άτομο που προσβλήθηκε», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΜΠ, ενώ το προσωπικό του Ιδρύματος μπορεί να επιστρέψει στους χώρους που έγινε απολύμανση οκτώ ώρες μετά την ολοκλήρωσή της.

Όσοι ήρθαν σε επαφή με το άτομο που προσβλήθηκε θα παραμείνουν στο σπίτι τους για δύο εβδομάδες και θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ήδη ο ΕΟΔΥ ενημερώνεται από το άτομο που προσβλήθηκε για τις επαφές του με άλλα άτομα και με τη σειρά του ενημερώνει τα άλλα άτομα για το τι πρέπει να κάνουν.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα και στην Καθημερινή

Μετά την ΕΡΤ, επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε και στην «Καθημερινή», όπως ανακοίνωσε η γνωστή εφημερίδα.

Η ανακοίνωση της Καθημερινής:

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος στο site της εφημερίδας έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Η επιχείρηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας.

Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας περαστικά και είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή των συνεργατών και αναγνωστών μας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

 Πρώτο κρούσμα στην Κρήτη – Εκλεισε ο Δήμος Χερσονήσου

Κλειστές θα είναι σήμερα και την Παρασκευή οι δημοτικές υπηρεσίες Χερσονήσου καθώς όπως έγινε γνωστό, υπάλληλος του δήμου φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τον 45χρονο άντρα που έχει επιβεβαιωθεί ως το πρώτο θετικό κρούσμα στην Κρήτη και ταυτοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Πρόκειται για άνδρα από χωριό του Δήμου Χερσονήσου που είχε ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής με σχολείο και από χθες βρίσκεται σε καραντίνα τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 45χρονου με τους συνταξιδιώτες του και με τους οποίους ήρθε σε επαφή.

Μεταξύ αυτών και υπάλληλος του Δήμου Χερσονήσου, με την Επιτροπή η οποία έχει συσταθεί να κλείνει προληπτικά για δύο ημέρες όλα τα Δημοτικά καταστήματα ώστε οι χώροι να απολυμανθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας