Τιερί Μεϊσάν: Το Ισραήλ ισοπεδώνει την ανατολική Βηρυτό με νέο όπλο

2391

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δείχνει από την εξέδρα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την αποθήκη που θα εκραγεί στις 4 Αυγούστου 2020 ως αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ.

Τιερί Μεϊσάν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε την καταστροφή μιας αποθήκης όπλων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χρησιμοποιώντας ένα νέο όπλο. Δεδομένου ότι το τελευταίο είναι σχετικά άγνωστο και σε πειραματικό στάδιο, προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην πόλη σκοτώνοντας περισσότερους από 135 ανθρώπους, τραυματίζοντας 5.000 και καταστρέφοντας πολλά κτίρια. Αυτή τη φορά, θα είναι δύσκολο να αρνηθεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

DEUTSCH ENGLISH ESPAÑOL فارسى ITALIANO

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενέκρινε μια επιδρομή εναντίον μιας αποθήκης όπλων της Χεζμπολάχ με ένα νέο όπλο, το οποίο δοκιμάζεται εδώ και επτά μήνες στη Συρία. Δεν είναι γνωστό εάν συμφώνησε ο δεύτερος πρωθυπουργός, Μπένι Γκάντς.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου 2020, στην ακριβή τοποθεσία που είχε δείξει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 [ 1 ].
.
Δεν είναι γνωστό ποιο είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, έχει ήδη δοκιμαστεί στη Συρία από τον Ιανουάριο του 2020. Πρόκειται για ένα πύραυλο του οποίου η κεφαλή περιέχει μια τακτική πυρηνική συνιστώσα που προκαλεί ένα μανιτάρι καπνού χαρακτηριστικό των πυρηνικών όπλων. Δεν είναι προφανώς ατομική βόμβα με τη στρατηγική έννοια.

Ισραηλινή δοκιμή στη Συρία.

Αυτό το όπλο δοκιμάστηκε στη Συρία σε μια πεδιάδα στην ύπαιθρο, στη συνέχεια στο Περσικό Κόλπο, στη θάλασσα, εναντίον ιρανικών πολεμικών πλοίων. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε σε αστικό περιβάλλον, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον που έκανε το ωστικό κύμα και τις δονήσεις να αντανακλούν στο νερό και τα βουνά. Μακριά από το να καταστρέψει μόνο το λιμάνι της Βηρυτού, σκότωσε πάνω από εκατό ανθρώπους, τραυμάτισε τουλάχιστον 5.000 άλλους και κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό το ανατολικό τμήμα της πόλης (το δυτικό τμήμα προστατεύθηκε ευρέως από το σιλό σιτηρών).

Σε αυτές τις δορυφορικές φωτογραφίες, διακρίνουμε τη καταστροφή της αποθήκης της Χεζμπολάχ και μέρους του λιμανιού.

Το Ισραήλ ενεργοποίησε αμέσως τα δίκτυά του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να καλύψει το έγκλημά του και να εισηγείται την ιδέα της συμπτωματικής έκρηξης ενός αποθέματος λιπασμάτων. Όπως συμβαίνει συχνά, επισημαίνονται ψευδείς ένοχοι και η διεθνής μιντιατική μηχανή επαναλαμβάνει αυτό το ψεύδος ξανά και ξανά, ελλείψει οποιασδήποτε έρευνας. Ωστόσο, υπήρχε πράγματι ένα μανιτάρι καπνού ασυμβίβαστο με την υπόθεση μιας έκρηξης λιπασμάτων.

Το μανιτάρι καπνού που παρατηρήθηκε στη Βηρυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα προκαλούσε ένα συμβατικό εκρηκτικό.

Ακριβώς όπως ούτε η Συρία ούτε το Ιράν δεν είχαν επικοινωνήσει για αυτό το όπλο όταν χτυπήθηκαν, τα πολιτικά κόμματα του Λιβάνου κατέληξαν αμέσως σε συμφωνία για να μην πούνε τίποτα για να μην αποθαρρυνθεί ο πληθυσμός τους. Ξεκίνησε έρευνα, όχι για την αιτία της έκρηξης, αλλά για την ευθύνη του προσωπικού του λιμένα σχετικά με την αποθήκευση αυτών των λιπασμάτων που υποτίθεται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης. Ωστόσο, αυτό το ψέμα δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να στραφεί ενάντια στα πολιτικά κόμματα που το είχαν φανταστεί.

Το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών για το Λίβανο, το οποίο επρόκειτο να δημοσιοποιήσει την απόφασή του για την περίπτωση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005, αποφάσισε να την αναβάλει για λίγες ημέρες. Παρομοίως σε αυτήν την περίπτωση, η έκρηξη ενός μικρού φορτηγού είχε καλύψει την εκτόξευση ενός πυραύλου που περιλάμβανε ένα νέο όπλο, όπως αυτή τη φορά η έκρηξη του νιτρικού αμμωνίου κάλυψε το χτύπημα από πύραυλο που περιλαμβάνει ένα άλλο νέο όπλο.

Αποκάλυψα, πέντε χρόνια αργότερα, πέντε χρόνια πολύ αργά, σε ένα ρωσικό περιοδικό τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε ο Ραφίκ Χαρίρι [ 2 ], ενώ η Χεζμπολάχ δημοσίευσε ένα βίντεο που πιστοποιεί την εμπλοκή του Ισραήλ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δολοφονία του 2005 στόχευε έναν πρώην σουνίτη πρωθυπουργό και ότι η επίθεση του 2020 δεν στόχευε τη σιιτική Χεζμπολάχ, αλλά την Λιβανέζικη Αντίσταση στο σύνολό της.

Αυτή τη φορά, ορισμένες πρεσβείες πραγματοποίησαν έρευνες, ιδίως λαμβάνοντας δείγματα κόκκων και φίλτρων αέρα από ασθενοφόρα πηγαίνοντας αμέσως επί τόπου. Είναι ήδη υπό εξέταση στις αντίστοιχες χώρες τους.

Τιερί Μεϊσάν
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

[1] “Remarks by Benjamin Netanyahu to the 73rd Session of the United Nations General Assembly”, by Benjamin Netanyahu, Voltaire Network, 27 September 2018.

[2] « Révélations sur l’assassinat de Rafiq Hariri » (Αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαριρί), par Thierry Meyssan, Оdnako (Russie), Réseau Voltaire, 29 novembre 2010
.
7.8.2020, ΥΓ του συγγραφέα:

Η φωτογραφία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν είναι σωστή. Δείχνει την εγκατάσταση της Χεζμπολάχ στο πλάι της εθνικής οδού κοντά στο αεροδρόμιο και όχι την εγκατάσταση της Χεζμπολάχ στο λιμάνι. Αυτή είναι η μόνη εικόνα που βρήκαμε χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Εάν έχετε τη σωστή φωτογραφία ελεύθερη από πνευματικά δικαιώματα, παρακαλώ να μου την στείλετε, θα την εμφανίσουμε αντί της τρέχουσας.
Τέλος, σημειώστε ότι η Χεζμπολάχ είχε εκκενώσει τα όπλα της από αυτήν την αποθήκη μετά την ομιλία του Νετανιάχου το 2018. Γεγονός που φαίνεται να αγνοούσε το Ισραήλ.
.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας