Τζόνσον: Αποκλείει αναβολή Brexit-«Θα προτιμούσα να βρεθώ νεκρός σε χαντάκι»

964
τζόνσον

Το αίτημά του για πρόωρες εκλογές επανέλαβε σήμερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας πως δεν είναι κάτι που θέλει, αλλά δεν βλέπει άλλη επιλογή. Παράλληλα, επέμεινε στη θέση του ότι η χώρα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Αμετακίνητος από τα σχέδιά του για το Brexit φάνηκε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τις διαδοχικές ήττες στη βρετανική βουλή.

Ο Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια ομιλίας του στο Γουέικφιλντ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα καθυστέρηση του Brexit, παρά το χθεσινό «ναι» της Βουλής των Κοινοτήτων στο νομοσχέδιο που σκοπό έχει να αποτρέψει μία έξοδο από την Ε.Ε χωρίς συμφωνία.

Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, θα προτιμούσε να βρεθεί «νεκρός σε χαντάκι», παρά να ζητήσει νέα αναβολή του Brexit.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να υποσχεθεί στον βρετανικό λαό ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να ζητήσει νέα παράταση του Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον είπε: «Ναι μπορώ. Θα προτιμούσα να βρεθώ νεκρός σε χαντάκι».

«Δεν επιτυγχάνει απολύτως τίποτα. Ποιος στο καλό είναι ο λόγος για περαιτέρω καθυστέρηση», συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επανέλαβε μάλιστα το αίτημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως αν και δεν είναι κάτι που ο ίδιος ήθελε, δεν βλέπει άλλη επιλογή πλέον.

Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι το Brexit πρέπει να γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος, ήτοι στις 31 Οκτωβρίου, καθώς όπως επεσήμανε είναι ο μόνο τρόπος για να είναι ενωμένη η χώρα.

Νέα ψηφοφορία για πρόωρες εκλογές

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Τζέικομπ Ρις-Μογκ δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία επί μιας πρότασης για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Αυτό, καθώς χθες, η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψήφισε το νομοσχέδιο που αναγκάζει την κυβέρνηση να ζητήσει νέα καθυστέρηση του Brexit, εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
Εν συνεχεία και αφού ο Μπόρις Τζόνσον πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η βρετανική βουλή απέρριψε το αίτημα.
Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, μια ακόμη ήττα για τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς έχασε την πλειοψηφία στη βουλή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας