Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών: Μυστήριο, ερωτηματικά και ανησυχίες

2764
σύλληψη

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Πλήθος ερωτηματικών υπάρχει ακόμα σχετικά με τις ανακοινώσεις για την σύλληψη και τις καταθέσεις τους. Πώς και πότε αντελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ότι είχαν περάσει σε τουρκικό έδαφος, όπως λένε στις καταθέσεις τους; Εκτός και αν είναι υπαγορευμένες. Αμύνθηκαν και αν όχι γιατί, κατά την σύλληψή τους; Δύο μόνο άτομα περίπολος; κλπ κλπ.
Βαθύτατες, επίσης, είναι οι ανησυχίες για την τύχη των δύο στρατιωτικών τόσο εξαιτίας της τυχοδιωκτικής πολιτικής Ερντογάν όσο και λόγω του κλίματος της υστερικής εθνικιστικής πλειοδοσίας που επικρατεί στην πολιτική και δημόσια ζωή της Τουρκίας.
Ένα είναι βέβαιο, ότι η Ελλάδα, μετά και τα τελευταία τραγικά συμβάντα στην κυπριακή ΑΟΖ και το νέο επεισόδιο στα Ίμια, χρειάζεται επειγόντως πλήρη και σε βάθος ανατροπή και επαναθεμελίωση, με όρους ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας, μιας νέας εθνικής (όχι υποτελούς και παραδομένης), αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής διεθνών σχέσεων, η οποία θα πρέπει να κινείται σε πολυεπίπεδους και πολυδιάστατους προσανατολισμούς.
Ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ, ούτε οι ΗΠΑ και το Ισραήλ μπορούν να προασπίσουν την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα, διαχρονικά και τώρα έχει αποδειχθεί ότι συναποτελούν τους «Δούρειους ίππους» για τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα.
Ως χώρα και ως λαός δεν έχουμε κανένα μέλλον αν δεν χειραφετηθούμε από όλους αυτούς τους «προστάτες» και δεν αποφασίσουμε να αποτινάξουμε τις κηδεμονίες, να αναπτύξουμε νέες σχέσεις σε όλους τους ορίζοντες και να προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υπόσταση και το μέλλον μας.
Οι λαοί σώζουν με τους αγώνες και τις θυσίες τους και δεν σώζονται από κανέναν κηδεμόνα ούτε από φαύλα και διεφθαρμένα κατεστημένα.

Κ.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας