Σφαγή Κούρδων στη Τουρκία-Έκαψαν ζωντανή ολόκληρη οικογένεια-Αντίποινα για τις φωτιές;

604
Σφαγή Κούρδων στη Τουρκία

Η ίδια οικογένεια είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση από Τούρκους εθνικιστές, επειδή ήταν Κούρδοι – ”Θάβει” το ζήτημα ο Σοϊλού

7 μέλη της οικογένειας Dedeoğlu που ζούσαν στο Ικόνιο, τα οποία δέχθηκαν επίθεση επειδή ήταν Κούρδοι, σκοτώθηκαν. Η οικογένεια Dedeoğlu είχε προηγουμένως επιτεθεί από μια ρατσιστική ομάδα 60 ατόμων που είπε: «Είμαστε εθνικιστές, δεν θα σας αφήσουμε να ζήσετε εδώ».

Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της οικογένειας, που ζούσε στη γειτονιά Hasanköy της περιοχής Meram του Ικονίου. Ένοπλοι που μπήκαν στο σπίτι σκότωσαν και τα 7 άτομα. Οι δράστες έβαλαν φωτιά στο σπίτι και τράπηκαν σε φυγή.

 Στο σημείο στάλθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών και πυροσβεστών με ειδοποίηση των γύρω ατόμων. Ενώ η φωτιά στο σπίτι έσβησε, βρέθηκαν τα πτώματα των Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu και Sibel Dedeoğlu, οι οποίοι πυροβολήθηκαν μέσα στο σπίτι.

Η οικογένεια Dedeoğlu, η οποία ζει στη γειτονιά Hasanköy στην περιοχή Meram του Ικονίου, έχει υποστεί ρατσιστικές επιθέσεις από τους γείτονες της τα τελευταία 15 χρόνια.

Ολοκληρωτική επίθεση των Κούρδων στο καθεστώς Ερντογάν

Η οικογένεια Dedeoğlu, η οποία παρενοχλήθηκε πολλές φορές με την αιτιολογία ότι ήταν Κούρδοι, δέχθηκε επίθεση με πέτρες, μπαστούνια και μαχαίρια από μια ομάδα 60 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων και των συγγενών τους, το απόγευμα της 12ης Μαΐου. Το βράδυ της επίθεσης, 7 άτομα, εκ των οποίων 4 γυναίκες, τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Μετά την επίθεση, 10 άτομα που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερα.

Η οικογένεια Dedeoğlu, μετά την επίθεση που δέχτηκαν τον Μάιο

Από ότι φαίνεται, η κατάσταση δεν θα ομαλοποιηθεί στο κοντινό μέλλον και η στοχοποίηση των Κούρδων, μέχρι και αθώων οικογενειών, θα συνεχιστεί, με τις ευλογίες του καθεστώτος Ερντογάν και των τουρκικών ΜΜΕ…

Επιχείρηση ”Θάψιμο” από τον Σοϊλού

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε δηλώσεις σχετικά με την βάρβαρη δολοφονία 7 μελών της κουρδικής οικογένειας στο Ικόνιο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως “Κάθε επίθεση που στοχεύει στην καταστροφή της ενότητας αυτής της χώρας θα αυξήσει την ενότητα και την αλληλεγγύη μας πολύ περισσότερο. Αυτή η σφαγή στο Ικόνιο, αυτή η άθλια συνωμοσία, δεν έχει καμία σχέση με το Κουρδικό ζήτημα. Οποιαδήποτε σύνδεση αυτών των ζητημάτων είναι εξίσου επικίνδυνη με αυτήν την επίθεση”, αγνοώντας πλήρως ότι η συγκεκριμένη οικογένεια έχει βρεθεί στο στόχαστρο Τούρκων εθνικιστών και στο παρελθόν, ακριβώς λόγω της κουρδικής τους καταγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας