Συριακό τελεσίγραφο προς Βρετανία: “Θα σας καταρρίψουμε F-35 με S-300”

3227
Συριακό τελεσίγραφο προς Βρετανία

 

O Ιούνιος αποδεικνύεται σε έναν εξαιρετικά ενεργό μήνα, για το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου HMS “Queen Elizabeth”, που εισήλθε στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπτυξης που θα τη φέρει έως τον ειρηνικό και την Ιαπωνία, συμμετείχε σε σειρά ασκήσεων με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charle de Gaulle στην άσκηση “Gallic Strike,” αλλά και στην άσκηση “Falcon Strike”.

Η Βρετανία, έχει απειλήσει με νέα χτυπήματα βομβαρδισμών στη Συρία και ο συριακός στρατός, απείλησε την Βρετανία, ότι θα χρησιμοποιήσει το αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S-300, για να καταρρίψει τα βρετανικά F-35.

Στο πλαίσιο της εμφάνισης στη Μεσόγειο Θάλασσα του βρετανικού αεροπλανοφόρου “Queen Elizabeth”, το Λονδίνο, απείλησε να ξεκινήσει νέους βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας.

Σε μια δήλωση, ο βρετανικός στρατός είπε «ότι περιοχές με τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, θα βομβαρδιστούν έως ότου, εκκαθαριστεί η περιοχή από αυτούς.

Ωστόσο, ειδικοί πιστεύουν ότι τα Βρετανικά F-35, είναι αυτά που θα χρησιμοποιηθούν για να διαλύσουν τις θέσεις του  συριακού και ιρανικού στρατού, που με την σειρά της η συριακή πλευρά απείλησε το Ηνωμένο Βασίλειο, πως θα χρησιμοποιήσει τα συστήματα S-300.

Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ είναι πεπεισμένο ότι τα συστήματα S-300 δεν είναι ικανά να τα ανιχνεύσουν, πόσο μάλλον να χτυπήσουν μαχητικά πέμπτης γενιάς, έγινε πρόσφατα γνωστό ότι τα ρωσικά συγκροτήματα S-300 εντόπισαν με επιτυχία, ιταλικά μαχητικά F-35 που πετούσαν πάνω από την Βαλτική θάλασσα.

Αυτό ήταν μια αρκετά μεγάλη έκπληξη, καθώς αποκαλύφθηκε πως τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 της Συρίας, λειτουργούν σε συνδυασμό με το ρωσικό S-400, τα οποία έχουν ευρύτερες ικανότητες στην καταπολέμηση της μυστικότητας αεροσκαφών.

Εν τω μεταξύ, να υπενθυμίσουμε ότι η Ρωσία ανέπτυξε δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3, στην αεροπορική βάση της Λαττάκεια της Συρίας.

Ως προς την αποστολή των ρωσικών βομβαρδιστικών εκεί, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν προς το παρόν, αλλά η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι η Ρωσία, ετοιμάζει «θερμή» υποδοχή στο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, το οποίο βρίσκεται στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της πολύμηνης ανάπτυξής του που θα το φέρει έως και την Ιαπωνία επισκεπτόμενο 40 λιμάνια.

Τέλος σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από την περίοδο που παραδόθηκαν τα συστήματα  αεροπορικής άμυνας S-300 στη Συρία, αυτά τα συγκροτήματα δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί εναντίον μαχητικών αεροσκαφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας