Συρία: “Σφυροκοπά” τις θέσεις των Κούρδων (SDF) η Τουρκία

506
Συρία:

Οι πηγές του  Συριακού Παρατηρητηρίου SOHR ανέφεραν επιθέσεις πυραύλων από τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες στοχεύουν τις περιοχές που κατέχονται από το SDF στο Afdakou και Kubralik στη δυτική ύπαιθρο του al-Raqqah.

Πριν από λίγες μέρες, πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι οι τουρκικές υποστηριζόμενες φατρίες συνέλαβαν έναν αριθμό αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, στην πόλη Χαμάμ αλ-Τουρκμενάν, στην πόλη Τελ Αμπάντ, βόρεια του αλ-Ρακκά.

Οι τουρκικές υποστηριζόμενες φατρίες κατέσχεσαν και εξέτασαν τα τηλέφωνα των συλληφθέντων, ενώ πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην τουρκική βάση στην περιοχή Τελ Αμπάντ.

Αυτή η σύλληψη πραγματοποιήθηκε αφού μέλη των τουρκόφιλων φατριών πιστεύουν ότι γιοι και οι συγγενείς των συλληφθέντων ανήκουν στις τάξεις του SDF

Πηγές του SOHR είπαν ότι ο φρούραρχος της τουρκικής πόλης Urfa πραγματοποίησε μια ξαφνική επίσκεψη, το πρωί, στην πόλη Tel Abyad στις περιοχές  όπου διεξήχθη η επιχείρηση « Άνοιξη ειρήνης» στο βόρειο al-Raqqah, καθώς είδε να περιοδεύει στις αγορές εκεί .

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του σε περιοχές, όπου διεξήχθη η επιχείρηση « Άνοιξη ειρήνης» μετά από επίσκεψη στο Ras al-Ain στο al-Hasakah στις 8 Μαρτίου 2021.

Τέλος οι πηγές του SOHR, επιβεβαιώνουν ότι  στην περιοχή Tel Tamr στην επαρχία al-Hasakah, έχει σημειωθεί έντονη ανταλλαγή πυραυλικών επιθέσεων,  μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των αντιπροσώπων τους που βρίσκονται  στην περιοχή al-Qasimiyyah από τη μία πλευρά και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας που σταθμεύουν στο Tel Jem.

Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά πάντων στη Συρία, τόσο κατά των δυνάμεων του Assad, όσο και εναντίον των Κούρδων του SDF.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας