Συρία: Ρωσικά drones ισοπέδωσαν βυτιοφόρα τζιχαντιστών που πρόσκεινται στην Τουρκία

945
Ρωσικά drones ισοπέδωσαν βυτιοφόρα

Λιβανέζικα και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτοκινητοπομπή βυτιοφόρων των τζιχαντιστών που πρόσκεινται στην Τουρκία χτυπήθηκε από σμήνος drones κοντά σε εγκαταστάσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου, στην επαρχία Χαλεπίου της Συρίας.

Λιβανέζικα και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτοκινητοπομπή βυτιοφόρων των τζιχαντιστών που πρόσκεινται στην Τουρκία χτυπήθηκε από σμήνος drones κοντά σε εγκαταστάσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου, στην επαρχία Χαλεπίου της Συρίας.

Από ρωσικά drones

H al Masdar News του Λιβάνου διέψευσε ότι η καταστροφή των βυτιοφόρων έγινε από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως αναφερόταν σε βίντεο με τα φλεγόμενα βυτιοφόρα.

Ο ιστότοπος διευκρίνισε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από σμήνος ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και όχι από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Σήμερα το απόγευμα (σ.σ.: το Σάββατο), μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην επαρχία του Χαλεπίου, μετά από επίθεση drones σε περιοχές λαθρεμπορίου πετρελαίου από μαχητές υποστηριζόμενους από την Τουρκία.

Σύμφωνα με νέες αναφορές από το Κυβερνείο του Χαλεπίου, επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, οι οποίες επιτέθηκαν και πάλι σε εγκαταστάσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου στην πόλη Ταρχίν.

Μεγάλες πυρκαγιές

»Ενα βίντεο που κατέγραψε τις συνέπειες των επιδρομών αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει μεγάλες πυρκαγιές στο σημείο όπου βρίσκονται αρκετά βυτιοφόρα», ανέφερε η Al-Masdar News.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι επί του παρόντος μόνο ένας τύπος επιθετικού drone χρησιμοποιείται από τη Ρωσία, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι επιθέσεις προκλήθηκαν από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orion ή πολλά επιθετικά αεροσκάφη αυτού του μοντέλου ταυτόχρονα», προστίθεται στο ρεπορτάζ του ιστότοπου.

Ρωσικό δημοσίευμα

Η ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα, επικαλούμενη τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, μετέδωσε ότι φιλοτουρκικές ομάδες τζιχαντιστών στην περιοχή Ταρχίν, όχι μακριά από το Χαλέπι, φόρτωσαν παράνομα πετρέλαιο σε βυτιοφόρα με προορισμό την Τουρκία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι εναντίον των βυτιοφόρων στάλθηκαν αρκετά ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Orion», τα οποία έπληξαν την αυτοκινητοπομπή.

Καταστράφηκαν με τεράστιες εκρήξεις αρκετά βυτιοφόρα που μετέφεραν «μαύρο χρυσό» από τη Συρία στην Τουρκία, σημειώνει η ρωσική ιστοσελίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας