Συνοικέσιο Τσίπρα-Στουρνάρα.Ο Γ.Χουλιαράκης σύμβουλος του Διοικητή ΤτΕ-Δρομολογούνται «συναινετικές» εξελίξεις;

1324
Συνοικέσιο Τσίπρα-Στουρνάρα

Η αποδοχή Γ. Χουλιαράκη, με την ενθουσιώδη σύμφωνη γνώμη του Αλ. Τσίπρα, της πρότασης του Γ. Στουρνάρα για τη θέση του συμβούλου του στην Τράπεζα της Ελλάδας, μάλλον αποτελεί προοίμιο συναινετικών πολιτικών εξελίξεων στο χώρο του πολιτικού κατεστημένου.

Στον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Χουλιαράκη πρότεινε στα τέλη της περασμένης χρονιάς ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, να αναλάβει χρέη οικονομικού συμβούλου στην ΤτΕ.

Σύμφωνα με το Βηματοδότη, η πρόταση αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο τον πρώην Υπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόλις έλαβε τη πρόταση, ενημέρωσε αμέσως τον Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε τη γνώμη του, αφού ως γνωστόν πέραν από στενός του συνεργάτης στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο συνεχίζει να είναι και σήμερα στενός του σύμβουλος στα οικονομικά, αλλά διατηρούν και μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έδωσε εύκολα το πράσινο φως, με τον Γιώργο Χουλιαράκη όμως να θέτει στον Διοικητή δυο προϋποθέσεις. Τη διατήρηση της θέσης του ως συμβούλου δίπλα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία δημόσιας διατύπωσης των απόψεών του, προϋποθέσεις που έγιναν αποδεκτές.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας