Συναυλία αλληλεγγύης στο Grup Yorum απόψε στην πλατεία Πρωτομαγιάς

2702
yorum

Δύο μεγάλες συναυλίες αλληλεγγύης στους φυλακισμένους Τούρκους μουσικούς της κολεκτίβας Grup Yorum και τους 9 συλληφθέντες στην Ελλάδα Τούρκους αγωνιστές διοργανώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουνίου,  στις 20.00 στην πλατεία Πρωτομαγιάς (κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων) τα ελάχιστα μέλη του  συγκροτήματος που δεν είναι φυλακισμένα στην Τουρκία, μαζί με τους Social Waste, τους Υπεραστικούς και τον Ισπανό Pablo Hasel, θα ενώσουν τις φωνές τους απέναντι στις διώξεις που υφίστανται οι καλλιτέχνες και αγωνιστές από το καθεστώς Ερντογάν.

Το Grup Yorum έχει διεθνή αναγνώριση, με συναυλίες σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Επί 33 χρόνια “με πείσμα στον αγώνα”, όπως είναι ο τίτλος του τελευταίου, 23ου άλμπουμ τους συνεχίζουν, παρά τις διώξεις και τις φυλακίσεις, να συγκινούν και να εμπνέουν. Οι δίσκοι τους, όταν δεν απαγορευόταν η κυκλοφορία τους, έμεναν σταθερά πρώτοι και σε μια συναυλία τους στη Σμύρνη μαζεύτηκαν 700.000 άνθρωποι.

“Ο πραγματικός λόγος για τις συλλήψεις σας είναι ότι η δουλειά και η μουσική σας κινητοποιεί και ενθαρρύνει τον λαό, ο αγώνας σας είναι ο πιο δίκαιος. Συνεχίστε να είστε θαρραλέοι”, ήταν το μήνυμα της Τζόαν Μπαέζ μετά τις συλλήψεις τους στις 21 Οκτωβρίου 2016, όταν η τουρκική αστυνομία επιτέθηκε στο πολιτιστικό κέντρο όπου έπαιζαν και έσπασε τα μουσικά τους όργανα.

Grup Yorum δεν πτοήθηκαν και με τα μέσα που διέθεταν δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο παίζουν ένα τραγούδι με τα κατεστραμμένα μουσικά τους όργανα.

Στη Θεσσαλονίκη η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου,  στο Πολυτεχνείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας