Συναυλία αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας του Grup Yorum

1029
συναυλία

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη του Grup Yorum, διοργανώνεται Συναυλία το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στο Πολυτεχνείο, με το Grup Yorum και τους Υπεραστικούς.

Τα φυλακισμένα μέλη του GRUP YORUM, Ali Aracı, Barış Yüksel, Bahar Kurt, Helin Bölek, İbrahim Gökçek, διεξάγουν, από τις 17 Μαΐου του 2019 απεργία πείνας ενάντια στην άδικη κράτησή τους, με αιτήματα:

– Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος.

– Να μην γίνονται έφοδοι στο πολιτιστικό κέντρο IDIL και στα γραφεία τους.

– Να καταργηθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών τους.

– Να καταργηθούν οι λίστες τρομοκρατών, της τούρκικης αστυνομίας.

– Να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις που υπάρχουν εις βάρος τους.

Η απεργία πείνας των μελών του GRUP YORUM, αποτελεί φωτεινό σηματοδότη μέσα στις φυλακές τις Τουρκίας. Οι απεργοί δίνουν ένα πολύ δύσκολο μα και συνάμα δίκαιο αγώνα, ενάντια στο καθεστώς καταπίεσης, εκφοβισμού και λογοκρισίας που έχει επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας, ο Ερντογάν και το κόμμα του, το AKP.

Έναν αγώνα ενάντια στις απαγορεύσεις, τις επιθέσεις, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες. Έναν αγώνα για τα δικαιώματα των λαών και της εργατικής τάξης, γιατί οι GRUP YORUM αποτελούν τη φωνή τους. Τη φωνή των καταπιεσμένων, των κολασμένων της γης, της νεολαίας, των λαών που σφαγιάζονται από τον ιμπεριαλισμό, των προσφύγων, των μεταναστών, των χιλιάδων αγωνιστών και ανταρτών ανά τον κόσμο. Γι’ αυτό και το καθεστώς της Τουρκίας τους κυνηγά με λύσσα, επικηρύσσοντάς τους με 300.000 τουρκικές λίρες και απαγορεύοντας τις συναυλίες τους.

Τα τραγούδια τους, ταυτισμένα με την πολιτιστική παράδοση των λαών της Μέσης Ανατολής και διανθισμένα με την ποίηση, τη μουσική και την ιστορία τους, αποτελούν υπόδειγμα σύνδεσης μεταξύ τέχνης και πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας