Συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για αμυντική βοήθεια-«Προστασία σε αέρα και θάλασσα»

605
Συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για αμυντική βοήθεια

Η Ουκρανία ζήτησε βοήθεια για την ασφάλεια και την άμυνά της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό το θέμα συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ναι, συζητήσαμε το θέμα της πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία. Αρχικά αναλύσαμε τις απειλές με περισσότερες λεπτομέρειες και στη συνέχεια συζητήσαμε τις πρόσθετες ανάγκες και τις δυνατότητές που έχουμε για να τις αντιμετωπίσουμε», είπε ο Ρέζνικοφ την Παρασκευή μετά τις συναντήσεις που είχε κατά την επίσκεψή του στις  ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η αξιολόγηση των πραγματικών αμυντικών αναγκών της Ουκρανίας διεξάγεται πρωτίστως σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, κατόπιν συμφωνούν και ένοπλε δυνάμεις σε αυτό  και στη συνέχεια διαμορφώνονται συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις.

«Η βασική ιδέα των σχέσεων δεν είναι να πάρουμε αυτό που είναι έτοιμοι να μας δώσουν, αλλά να πάρουμε αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε», είπε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι για λόγους προστασίας των κρατικών συμφερόντων δεν θα αποκαλύψει τις λεπτομέρειες, αλλά είπε: «Πρέπει να προστατεύσουμε τον αέρα, πρέπει να προστατεύσουμε όμως και τη θάλασσα».

Ο Ρέζνικοφ επιβεβαίωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία συμμερίζονται την αξιολόγηση των κινδύνων και των απειλών στην περιοχή που προέρχονται από τη Ρωσία.

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μην εκφράσουμε ακόμη ,μια  «βαθιά ανησυχία», για την κατάσταση αλλά να συζητήσουμε συγκεκριμένες ενέργειες, συγκεκριμένα πράγματα και μιλήσαμε για αυτό με τους Αμερικανούς αξιωματούχους χθες», τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατηγός Valeriy Zaluzhny, Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, και ο στρατηγός Mark Milley, ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου, είχαν απευθείας συνομιλία. «Και αυτή η επικοινωνία θα γίνεται πλέον τώρα σε συστηματική  βάση», τόνισε ο Ρέζνικοφ.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1462040971881979904?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1462040971881979904%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.defencenet.gr%2Fasfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2F912842_symfonia-ipa-oykranias-gia-amyntiki-boitheia-prostasia-se-aera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας