Συλλυπητήρια Λαβρόφ για Μίκη Θεοδωράκη:”Συνεισέφερε στη φιλία μεταξύ των λαών μας”

398

“Ο Μίκης Θεοδωράκης συνέβαλε ανεκτίμητα στην παγκόσμια ελληνική κληρονομία” σημειώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στην επιστολή που έστειλε στα ελληνική, ο Λαβρόφ αποστέλλει τα συλλυπητήριά του και πλέκει το εγκώμιο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, αναφέροντας ότι συνέβαλε ανεκτίμητα στην παγκόσμια ελληνική κληρονομία.

Όπως τονίζει, ο Θεοδωράκης ήταν γνωστός στη Ρωσία ως μεγάλος φίλος της χώρας και υπερασπιστής της ελευθερίας και της ειρήνης.

«Ο αγώνας του, με την αυταπάρνηση, μέσα στις γραμμές της Ελληνικής Αντίστασης κατά των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού θα αποτελέσει παράδειγμα για την τωρινή και τις επόμενες γενιές», σημειώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στέκεται στη συνεισφορά του Μίκη Θεοδωράκη στην ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών πολιτιστικών σχέση και της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

«Η μνήμη για αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο, με τη δύσκολη μοίρα του, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας», καταλήγει εμφατικά ο κ. Λαβρόφ.

 

 

Μίκης Θεοδωράκης: Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας τίμησε τον μουσικοσυνθέτη

Σημειώνεται ότι σήμερα (04/09) διεξήχθη μεγάλη συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας προς τιμήν της μνήμης του Παγκόσμιου Έλληνα.

«Θλιβερή όχι μόνο για την Ελλάδα είδηση. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά η μουσική του θα ζει στις καρδιές μας» τονίζει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα που ανάρτησε βίντεο από την «καρδιά» της Ρωσίας.

Στη θρυλική ρωσική πλατεία έπαιξε η ελληνική στρατιωτική ορχήστρα «Θησέας» κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του εμβληματικού συνθέτη.

Παράλληλα, πορτρέτα του Μίκη Θεοδωράκη προβλήθηκαν πάνω στην ελληνική σημαία με φόντο το Κρεμλίνο, όπως τονίζει η πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα μας.

Ήδη από χτες, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα δημοσίευσε μία φωτογραφία στο Twitter, που έδειχνε τη σημαία της χώρας της να πνέει μεσίστια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας