Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο για την απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ

762
Ηριάννα

Από το πρωί της Δευτέρας (17/7) εκατοντάδες νέοι και νέες έχουν κατακλύσει το Εφετείο στην Λεωφ. Αλεξάνδρας σε μια συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ, με αίτημα την αθώωση και την αποφυλάκιση της.
Η δίκη της Ηριάννας Β.Λ ξεκίνησε πριν και από λίγο και στο μεταξύ όλο και πυκνώνουν οι αλληλέγγυοι.
Στο εφετείο αυτήν την ώρα δίνουν το παρόν, επίσης, πολλές συλλογικότητες της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του “αντιεξουσιαστικού” χώρου.
Διακριτή παρουσία στην συγκέντρωση έχουν στελέχη και νέοι/ες της “Λαϊκής Ενότητας“, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε και τον Δημ. Κοντό μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε και την Μάνια Μπαρζέφσκι μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
Το μέγα κίνημα και κύμα αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία προς την Ηριάννα είναι πολύ δύσκολο πλέον να μην έχει σήμερα νικηφόρα κατάληξη ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου όπου συζητάτε αυτή την ώρα, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών που επιβλήθηκε στην 28χρονη Ηριάννα για δήθεν συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και για υποτιθέμενη κατοχή και μεταφορά όπλων και πυρομαχικών.
Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο αποδέχθηκε αδίκως τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά, σχεδόν κωμικά, στοιχεία τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που «ταυτοποιήθηκε» με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη.
Η 28χρονη Ηριάννα, που από την πρώτη στιγμή αρνείται κάθε σχέση της με την οργάνωση, βρέθηκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 μετά από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της, όπου κοιμόταν και η ίδια. Το ζευγάρι είχε προσαχθεί.
Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος παραπέμφθηκε σε δίκη, στην οποία αθωώθηκε, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία, ενώ η Ηριάννα μετά από κατάθεση που έδωσε είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον της.
Λίγους μήνες μετά εντοπίζεται στην Πολυτεχνειούπολη ένα μεταλλικό κουτί με όπλα το οποίο μπαίνει στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και ένα χρόνο μετά η πραγματογνωμοσύνη, επί του οπλισμού, αποφαίνεται για την ύπαρξη ενός αποτυπώματος που ανήκει σε «άγνωστο θήλυ».
Η 28χρονη συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2013 μετά από «ταυτοποίηση» του αποτυπώματος και μετά την απολογία της στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Στην δίκη της 28χρονης, τον περασμένο Ιούνιο, προσκομίστηκε έκθεση του Γ. Φιτσιάλου, ο οποίος είναι επίσημος πραγματογνώμονας των ελληνικών δικαστηρίων και διδάκτορας μοριακής ιολογίας, στην οποία αμφισβητείται η «ταυτοποίηση».
Ο κ. Φιτσιάλος τονίζει ότι για να υπάρξει ταύτιση γενετικού υλικού απαιτείται πλήρης γενετική ταυτοποίηση, δηλαδή 16 γενετικοί δείκτες και αρκετή ποσότητα γενετικού υλικού που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε.
Στην περίπτωση της Ηρριάνας έδειξαν συμβατότητα 7 δείκτες, 5 δείκτες δεν ταυτοποιήθηκαν καθώς αποδείχθηκαν μη πλήρως συμβατοί και σε 3 δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με ειδικούς τα αποτελέσματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν δίνουν «πλήρες προφίλ» με απόλυτη βεβαιότητα. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις τόσο ελληνικά όσο και δικαστήρια άλλων χωρών δεν θεωρούν επαρκές το στοιχείο για να στηριχθεί σε αυτό καταδίκη.
Ηριάννα
Ηριάννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας