Στηρίζουμε την πλευρά των αγωνιστών και όχι των προσκυνημένων

1145
δημιουργική

Ρίχνοντας μια ματιά στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζεις ότι πρόκειται για προαναγγελία γκαλά στο Μέγαρο Μουσικής.

Το μεγάλο μας τσίρκο, ένας περιφερόμενος θίασος ”περιορισμένης ευθύνης” έτοιμος για όλα σε ρόλο χρυσόσκονης πάνω στο βούρκο, προκειμένου να στηριχθούν και να μην διαταραχτούν οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Τραγουδιστές ηθοποιοί επιχειρηματίες σταρ και ντίβες ο καθένας στο χώρο του, χωρίς καμία απολύτως γείωση με την ”κοινωνία” κανένα κοινωνικό έρεισμα, κανέναν απολύτως κοινωνικό αγώνα και καμία προσφορά στο βιογραφικό τους πέραν του ”όλοι μαζί μπορούμε” να σας παίρνουμε τις σακούλες με τα τρόφιμα και το χαρτζιλίκι και να το μοιράζουμε στους ”πιο αδύναμους” και να πουλάμε μούρη.

Όλα καλώς καμωμένα.

Το παλιό σε όλο του μεγαλείο σε ”πολυτελή συσκευασία” και ο απόλυτος ευτελισμός της πολιτική και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Αντίθετα στο ”ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο” της ΛΑ.Ε με την οποία συνεργάζεται πλέον και σε πολιτικό επίπεδο το κίνημά μας, συμμετέχουν πρόσωπα που καθημερινά και διαχρονικά βρίσκονται στον κοινωνικό στίβο δίνοντας μάχες για να διεκδικήσουν κοινωνικά δικαιώματα και να αποτρέψουν αδικίες που οδηγούν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση την κατάθλιψη και την αυτοκτονία.

Συμμετέχουν ”αγωνιστές και όχι πρωταγωνιστές”.

Συμμετέχουν άνθρωποι ”της διπλανής πόρτας και όχι αχυράνθρωποι σόουμαν και μπίζνεσμαν.

Συμμετέχουν άνθρωποι πολιτικά και κοινωνικά σκεπτόμενοι και όχι κατευθυνόμενοι από το ιερατείο των Βρυξελλών.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις που ακολουθούν, θα πρέπει να αποτελέσουν μια ”ανατροπή σκέψης” και οι πολίτες που βιώνουν στο πετσί τους την ανέχεια και την εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα, να τιμωρήσουν την ασυνέπεια, την πολιτική, κοινωνική και ιδεολογική ανεντιμότητα, την υποκρισία και το ψέμα και να επιβραβεύσουν αυτούς που έδειξαν και δείχνουν στη πράξη τη συνέπεια την εντιμότητα και αγωνία τους για το μέλλον της χώρας και του λαού.

Αυτούς που δεν συνθηκολόγησαν με τους ισχυρούς και το τέρας που μας γονατίζει, αλλά παρέμειναν δίπλα στους αδύναμους που γονάτισαν.

Αυτούς που δεν διάλεξαν την πλευρά των προσκυνημένων νικητών, αλλά παρέμειναν στην πλευρά των ηττημένων από τους προσκυνημένους.

Η επιχειρούμενη ”καλλιτεχνοποίηση”, οπαδοποίηση και η αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής, ο τεχνητός διχασμός και η πόλωση προκειμένου να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι γύρω από τους δύο σημερινούς πόλους συντήρησης, εθελοδουλίας και εθνικομειοδοσίας, το μόνο που συνεισφέρει είναι ο απόλυτος ευτελισμός περαιτέρω και η γελοιοποίηση της πολιτικής και η περαιτέρω διάλυση, ο κατακερματισμός και η αποσύνθεση της κοινωνίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ολοσχερή ισοπέδωση και τον αφανισμό της.

Οι επερχόμενες εκλογές αποτελούν τον καθρέφτη της κοινωνίας και την ”γυάλινη σφαίρα” μέσα από την οποία θα διαφανεί αν θα υπάρξει μέλλον και προοπτική για όλους, η θα συμπαρασυρθούμε όλοι από το τσουνάμι του νεοφιλελευθερισμού και της ευρωπαϊκής τους ολοκλήρωσης.

Στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις αναμετρούνται οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της απόλυτης συντήρησης παρέα με τις δυνάμεις του αμοραλισμού και του ρεφορμισμού, με τις ”εναπομείνασες” προοδευτικές ριζοσπαστικές κοινωνικές δυνάμεις που μπορεί οι συσχετισμοί σήμερα, να μην τις ευνοούν, όμως οι συνθήκες επιβάλλουν να στηριχθούν.

*Ο Τάσος Καραγιώργος είναι μέλος της Κίνησης  ΑΛ.ΑΝΥ.Α (ΑΛ.ληλεγγύη-ΑΝΥ.πακοή-Α.νατροπή).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας