Στα 4,151% το δεκαετές ομόλογο. Άνθρακες η «καθαρή» έξοδος στις αγορές

1897
οφειλές

Για θετική αποδοχή της συμφωνίας του Eurogroup από τις «αγορές» κάνουν λόγο όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και για δήθεν ράλι μείωσης των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων.

Αυτό το περίφημο «ράλι» μεταφράζεται σε πτώση του επιτοκίου του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε 4,151% από 4,35% από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία του Eurogroup.

Δεν υποτιμούμε την μείωση, αλλά δεν είναι για να τρελαίνονται κάποιοι και τραβηγμένοι από τα μαλλιά να επιχειρούν να τρελάνουν και εμάς.

Το επιτόκιο 4,151% είναι πολύ μεγάλο και σε κάθε περίπτωση ασύμφορο, αν όχι και ληστρικό, για να βγει μια χώρα όπως η Ελλάδα στις αγορές και σε περίοδο που γνωρίζει στασιμοανάπτυξη.

Πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ και επιτόκια δανεισμού πάνω από 4% συνιστούν συνταγή εξόντωσης και θανάτου για την ελληνική οικονομία.

Μόνο η συριζέικη παρέα με το νεογραβατοφορεμένο αρχηγό της και φυσικά η χρεωκοπημένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και αισχυντηλά ο Κυρ. Μητσοτάκης, πανηγυρίζουν θρασύτατα για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας