Στα όρια ανάφλεξης Ρωσία και ΗΠΑ σε Ανατ.Ουκρανία και Συρία

957
Υψηλή ένταση με όλα τα ενδεχόμενα

Υψηλή ένταση με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά καταγράφεται αυτή την στιγμή στην περιοχή της πρώην Ανατολικής Ουκρανίας, όπου από το 2014 έχουν αποσχιστεί οι ρωσόφωνες περιοχές Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ και έχουν ανακηρυχθεί αυτόνομες δημοκρατίες, καθώς και στην περιοχή της βόρειας Μαύρης Θάλασσας.

Ενώ αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις μισθοφόρων, αλλά και στελεχών ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών του ΝΑΤΟ έχουν αναπτυχθεί κοντά στην Μαριούπολη και έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τους ρωσόφωνους, κυρίως σε επίπεδο ανταλλαγής πυρών πυροβολικού στην θάλασσα οι Ρώσοι έστειλαν καθαρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ να παραμείνει μακριά από την περιοχή: Η ρωσική φρεγάτα “Ναύαρχος Essen” εξαπέλυσε βλήματα cruise Kalibr μπροστά από αμερικανικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα που αποσπάστηκαν από τον 6ο Στόλο κι έχουν εισέλθει στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα ρωσικά βλήματα πέρασαν ελάχιστα μίλια μπροστά από τις πλώρες των αμερικανικών πλοίων, ενώ μαχητικά αεροσκάφη Su-35, εκτέλεσαν ασκήσεις προσβολής στόχων επιφανείας με υπερηχητικά αντιπλοϊκά βλήματα. 

Η κίνηση είναι πρωτοφανής και δεν έχει καταγραφεί ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές του ουκρανικού πραξικοπήματος το 2014 που οδήγησε στην απόσχιση της; Κριμαίας από την Ουκρανία και την επανένταξή της στον ρωσικό εθνικό κορμό.

Ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σοιγκού, έδωσε διαταγή κινητοποίησης του ρωσικού Στόλου Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας, Κασπίας και Βαλτικής ενώ τρία ρωσικά πολεμικά και αποβατικά απέπλευσαν και κατευθύνονται και αυτά προς Μαύρη Θάλασσα από την… Μάγχη.

Τα ρωσικά αποβατικά μεταφέρουν περί τα 15 ΤΟΜΑ με ένα Τάγμα Πεζοναυτών το καθένα και η ανάπτυξή τους από την Βαλτική έχει γίνει συνήθεια πλέον στην Ρωσία που δεν δίστασε ειδικά στις δύσκολες ώρες του αγώνα στην Συρία να στέλνει ενισχύσεις δια θαλάσσης από τον Στόλο της Βαλτικής στην Συρία.

Πρόκειται για τα αποβατικά πλοία Kaliningrad (102), Minsk (127), Korolev (130) και την κορβέτα Boykiy (532). Πριν λίγο πέρασαν το κανάλι της Μάγχης και κατευθύνονται νότια.

Έξι ρωσικά υποβρύχια που ελλιμενίζονται στους ναυστάθμους της Μαύρης Θάλασσας, έχουν αποπλεύσει προς άγνωστη κατεύθυνση, αλλά τα τέσσερα σαφώς κινούνται εντός της λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας, καθώς δεν έχουν βγει από τα Στενά.

Τα ρωσικά υποβρύχια εντοπίστηκαν σε δύο ουκρανικούς ναυστάθμους: Κοντά στην Μαριούπολη στα ανατολικά και κοντά στην Οδησσό στα δυτικά.

Ταυτόχρονα δόθηκε διαταγή και η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια προχωρά σε μεγάλες ασκήσεις με την συμμετοχή της Αεροπορίας, της Αεράμυνας, του Στόλου Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας υπό τις διαταγές του Ρώσου Διοικητή, στρατηγού Alexander Dvornikov, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους ρωσόφωνους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν στο Ντονμπάς ένα τεράστιο ουκρανικό Σώμα Στρατού με 90.000 προσωπικό!

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Οι Ρώσοι έχουν διακρίνει ότι πιθανότατα θα επιχειρηθεί διπλό κτύπημα κατά των ανεξάρτητων ρωσόφωνων δημοκρατιών του Ντονμπάς και κατά της ρωσικής παρουσίας στην Συρία από τη νέα διοίκηση Μπάιντεν. Διπλό κτύπημα προκειμένου να λειτουργήσει το ένα ως αντιπερισπασμός στο άλλο.

Για τον λόγο αυτό θεωρούν ότι έχει πλεύσει στην περιοχή το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS D.Eisenhower.

Οι ίδιοι στέλνουν και το καταδρομικό “Moskva” και την φρεγάτα “Admiral Kasatonov” στην Μεσόγειο εκτός των άλλων πλοίων που έχουν αναπτύξει από την Κρήτη μέχρι την Συρία.

Και έχουν ενισχύσει και εξακολουθούν και ενισχύουν στην μεν Ανατολική Μεσόγειο την ρωσική δύναμη ναυτικής κρούσης με υποβρύχια κατευθυνομένων πυραύλων.

Αυτή την στιγμή έχουν 13 πολεμικά, ανεφοδιαστικά και πλοία ηλεκτρονικού πολέμου στην Ανατολικής Μεσόγειο και τουλάχιστον δύο υποβρύχια κατευθυνομένων πυραύλων.

Η Μόσχα θεωρεί ότι η όποια κίνηση σε Συρία ή Ντονμπάς γίνει θα έχει τον χαρακτήρα αντιπερισπασμού η μία για την άλλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας