Σκέτη κοροϊδία τα κυβερνητικά μέτρα ανακούφισης της οικονομίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

978
οικονομία

Σε μια συγκυρία που λόγω κοροναϊού και άλλων δυσμενών οικονομικών και εισοδηματικών εξελίξεων η αγορά βουλιάζει, το εμπόριο πέφτει στο ναδίρ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με την εστίαση, την μαζική παρουσία πολιτών και την προσέλκυση κοινού, κυριολεκτικά κλαίνε τη μοίρα τους, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας για τόνωση, υποτίθεται, της οικονομίας και προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ούτε ως ασπιρίνες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Το υπουργείο Οικονομικών και όπως αναμένεται και το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσαν αναστολή πληρωμής ΦΠΑ βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων προς το δημόσιο και ασφαλιστικών εισφορών κατά ένα τετράμηνο και αυτά μόνο για εκείνες τις επιχειρήσεις που διακόπτεται η λειτουργία τους πάνω από 10 μέρες, με κρατική εντολή.

Όλα δείχνουν ότι το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο και η κυβέρνηση βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και εκτός κάθε πραγματικότητας.

Διότι τα μέτρα αυτά δεν αγγίζουν καν το σύνολο, σχεδόν, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βλέπουν έτσι κι’ αλλιώς, ακόμα κι αν δεν διακόπτουν τη λειτουργία τους, κάθετη πτώση του τζίρου τους και των παραγγελιών τους σε συνθήκες φόβου, συγκράτησης και έλλειψης εισοδημάτων από το καταναλωτικό κοινό, ενώ πολλές από αυτές, πιεσμένες από τις γενικότερες συνθήκες και κάτω από τα πλήγματα των επιπτώσεων του κοροναϊού, κλείνουν ή βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου.

Η κυβέρνηση των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων, της υπερβολικής φορολογίας, της μεγάλης ανεργίας και της στασιμότητας των πενιχρών μισθών και συντάξεων, δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην στασιμότητα και στην ύφεση και ότι έχουν αρχίσει μεγάλα οικονομικο-κοινωνικά αδιέξοδα που θυμίζουν έντονα τα πρώτα μνημονιακά χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας