Σημάδια ολοκληρωτισμού; Απειλές δίωξης του Δ.Κούβελα από διευθυντή μονάδας φαρμακολογίας

377
Απειλές δίωξης του Δ.Κούβελα από διευθυντή

Απαγορεύεται να πεις την άποψη σου αλλιώς θα τιμωρηθείς

Ενέργειες που αρμόζουν σε καθεστώτα όπως αυτό της Βόρειας Κορέας, λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, εκδιώχνεται από μονάδα φαρμακολογίας λόγω απόψεων του! 

Το έγγραφο με το οποίο o κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης ουσιαστικά τον απειλούσε πως εάν δεν σταματήσει να εκφέρει επιστημονική άποψη (μη αρεστή στην κυβέρνηση) κινδυνεύει να χάσει τη θέση του.

«Φοβάμαι ότι υπονομεύεις τη θέση σου ως ιατρός, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος κι ως διευθυντής της νεοϊδρυθείσας ακαδημαϊκής μονάδας με αντικείμενο την αξιολόγηση φαρμάκων», έγγραφε χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Κούβελας χθες στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» ήδη έχουν προχωρήσει η διαδικασίες αντικατάστασης του.

«Έχει προχωρήσει η διαδικασία να αντικατασταθώ από διευθυντής της νεοσύστατης μονάδας κλινικών δοκιμών που έχει κάνει η ιατρική σχολή στο νοσοκομείο ‘Παπαγεωργίου’ και προφανέστατα θα με αντικαταστήσει κάποιος συνάδελφος», είπε ο Δ.Κούβελας και πρόσθεσε «αυτή την μονάδα προσπαθώ να την φτιάξω μόνος μου εδώ και 20 χρόνια»!

Καταλαβαίνει κάποιος πόσο δύσκολο είναι για κάποιον επιστήμονα να μιλήσει ελεύθερα για την κατάσταση την οποία βιώνουμε, καθώς το σύστημα μπορεί να τσακίσει οποιονδήποτε και να χάσει εύκολα κάποιος τη δουλειά του. Κάτι που άλλωστε είχε αποκαλύψει και ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης προ λίγων μηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας