Σε υψηλά 2,5 ετών έναντι του ευρώ απογειώνεται η στερλίνα

1254

Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον Μπόρις Τζόνσον να εξασφαλίζει άνετη αυτοδυναμία στη Βουλή και οι αγορές ελπίζουν ότι αυτό θα δώσει επιτέλους τέλος στην αβεβαιότητα για το Brexit, με μία συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. στη βάση της συμφωνίας του Λονδίνου με τους 27.

Υπό τις συνθήκες αυτές η στερλίνα λαμβάνει ώθηση και σκαρφαλώνει σε υψηλά 2,5 ετών έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται και έναντι του δολαρίου.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 0,3% στις 83,93 πένες ανά ευρώ και στον ίδιο βαθμό έναντι του αμερικανικού νομίσματος με την ισοτιμία της στα 1,3181 δολάρια. Τον τελευταίο μήνα έχει ανατιμηθεί περίπου 3% έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές από ό,τι φαίνεται να μην ανησυχούν για ακόμη μία «κατακερματισμένη» Βουλή, στην οποία οι αποφάσεις θα είναι αδύνατες.

Έρευνα του Bloomberg τον περασμένο μήνα είχε δείξει ότι η στερλίνα θα υποχωρούσε στα 1,27 δολάρια σε περίπτωση που οι κάλπες έφεραν στην εξουσία έναν κυβερνητικό συνασπισμό υπό τους Εργατικούς. Ωστόσο μερίδα αναλυτών πιστεύει ότι θα μπορούσε ένα τέτοιο αποτέλεσμα να στηρίξει και όχι να πλήξει το βρετανικό νόμισμα, καθώς θα οδηγούσε πιθανότατα σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit και σε ελπίδες ακόμη και για ακύρωσή του.

Τα περιθώρια για τέτοιου είδους εκπλήξεις στις κάλπες της Πέμπτης θεωρούνται πάντως περιορισμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας