Σε παράκρουση ο Μπαχτσελί: Ο Μακρόν πρέπει “να το βουλώσει”

524
μακρόν

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Πώς λοιπόν θα μπορούσε να λείπει ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί από έναν άκρως λαϊκίστικο πόλεμο, στην μία πλευρά του οποίου βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων και αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), φάνηκε να χάνει τα λόγια του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εβδομαδιαία συνάντηση της κομματικής ομάδας, καθώς προσπάθησε να αναφέρει την περιβόητη ρήση που χρεώνεται στη Μαρία Αντουανέτα, κατά την οποία όταν της αναφέρθηκε ότι ο λαός δεν έχει ψωμί εκείνη αποκρίθηκε “ας φάνε παντεσπάνι“.

 

Πέραν τούτου, ο Μπαχτσελί φαίνεται ότι είχε διάθεση να καλύψει την… εγχώρια Μαρία Αντουανέτα, μιας και λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, δέχτηκε τα πυρά ενός πολίτη, ο οποίος του παραπονέθηκε ότι δεν μπορεί πλέον να αγοράσει ψωμί για το σπίτι του. Ο Ερντογάν αφού δεν δέχτηκε το παράπονό του ως παράλογο, έβγαλε και του έδωσε… τσάι για να χαλαρώσει!

Βέβαια ο Μπαχτσελί, άφησε την Μαρία Αντουανέτα και επιστράτευσε ένα υβρεολόγιο μεγάλων διαστάσεων εξαπολύοντας επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Συνέστησε μάλιστα στο Γάλλο πρόεδρο ή να διαβάσει να μάθει την αλήθεια ή καλύτερα να κλείσει το στόμα του, που βγάζει δηλητήριο.

(Ο Μακρόν) καλά θα κάνει είτε να διαβάσει και να ψάξει να μάθει τις αλήθειες και να τις εξηγήσει στις πρεσβείες του, είτε να το βουλώσει ώστε να σταματήσει να βγάζει δηλητήριο και να προκαλεί διαμάχες“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας