Σε πήλινα πόδια η διάτρητη Συμφωνία Πρεσπών-VMRO: Ανοίγει θέμα “Μακεδονίας”

1182
συμφωνία

Θέμα ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας θα ανοίξει το VMRO-DPMNE – που προηγείται στις δημοσκοπήσεις – εφόσον κερδίσει τις εκλογές στη γειτονική χώρα τον Απρίλιο.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα Αποτύπωμα που θα προβληθεί τα μεσάνυχτα o γραμματέας διεθνών σχέσεων του VMRO Μίτσκο Μιτσούνσκι, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη “Μακεδονία”σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι ευκολότερο να ανοίξουμε και πάλι αυτά τα θέματα, να ανοίξουμε το θέμα της αυτοδιάθεσης το οποίο η συμφωνία των Πρεσπών μας αρνείται» σημείωσε ο κ. Μιτσούνσκι.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα. Θα είναι ευκολότερο, αν είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο μέλος» ισχυρίστηκε.

«Η δυνατότητα υπάρχει με νομικά μέσα και η υλοποίησή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών» υποστήριξε το στέλεχος του VMRO.

Δηλώνει μάλιστα «σας εγγυώμαι ότι όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα. Αυτό, όπως είπα, πηγάζει από το βασικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Αλλά και από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποιος είμαι… Είμαι ‘’Μακεδόνας’’ από τη ‘’Μακεδονία’’». Και δεν νομίζω ότι είτε πολιτιστικά ή λεξικογραφικά είτε με άλλο τρόπο, αυτό δε θα αλλάξει ποτέ σε αυτή τη χώρα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας