Οργή-συγκίνηση για την Αμμόχωστο: “Δεν θα προσκυνήσουμε 1000χρόνια κι αν περάσουν”

1052
συγκίνηση

Θλίψη και οργή προκάλεσαν οι εικόνες από την πόλη φάντασμα που άνοιξε με τον χειρότερο τρόπο.

Οι εικόνες από το οδοιπορικό του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέσα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αναμοχλεύει μνήμες.

Τα ερειπωμένα κτήρια, τα εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία και σπίτια, όπως και οι εικόνες από την κατεχόμενη παραλία της Αμμοχώστους προκαλούν πόνο και συγκίνηση.

Συγκίνηση που γίνεται θυμός για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που προκαλούν το συναίσθημα του κυπριακού λαού.

Με δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες Αμμοχωστιανοί βροντοφώναξαν το απόγευμα της 8ης Οκτωβρίου απέναντι στις σκλαβωμένες πατρογονικές τους εστίες.

Την ώρα που οι Αττίλες άνοιξαν μέρος της περίκλειστης πόλης που οδηγεί στην παραλία, οι Αμμοχωστιανοί έδωσαν βροντερό παρών στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

«Δεν θα προσκυνήσουμε 1000 χρόνια κι αν περάσουν, δεν πεθαίνουμε σκλάβοι. Εκεί είναι οι αναμνήσεις μου. Οφείλω, έχω χρέος κάποια στιγμή να τα ξαναπάρω», λέει με δάκρυα στα μάτια μια γυναίκα.

 

Κυπριακά ΜΜΕ, μιλούν για δεύτερη εισβολή, που ανακοινώθηκε, λίγο πριν τις εκλογές στα κατεχόμενα, από τον Ερντογάν και τον υποψήφιο που ευνοεί, Ερσίν Τατάρ, την περασμένη Τρίτη και υλοποιήθηκε την Πέμπτη.

Το τότε

Κάνοντας έναν παραλληλισμό της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, με αυτά που συνέβησαν χθες στα Βαρώσια, το sigmalive, αναφέρει:

«Με τις επευφημίες και συνοδεία των Τ/κ εισήλθε στην Αμμόχωστο ο τουρκικός στρατός το 1974 όπως καταγράφουν τα βίντεο εποχής από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Όπως τότε έτσι και σήμερα με το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, Τούρκοι της Κύπρου στηρίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνει η Άκυρα για δημιουργία τετελεσμένων στο νησί».

Παραθέτει και ένα βίντεο από το Βρετανικό Thames που δείχνει στρατιωτικό όχημα με τούρκους στρατιώτες και Τ/κ να μπαίνουν πανηγυρικά στην Αμμόχωστο.  Ακολούθως οι Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού δέχονται αγκαλιές και φιλιά από νέους, γέρους και παιδιά.

https://www.youtube.com/watch?v=yB1xwOfHYsM&feature=emb_title&ab_channel=ThamesTv

Ακόμη ένα βίντεο του 1974 με την Αμμόχωστο είναι του Associated Press . Tουρκικά άρματα μάχης μπαίνουν στην Αμμόχωστο με Τ/κ να βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στα τείχη της πόλης να τους χαιρετούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Τούρκοι κυκλοφορούν τις τρεις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο φωτογραφία του Τούρκου στρατηγού Osman Fazıl Polat, ο οποίος πόζαρε μπροστά από την παραλία της Αμμοχώστου μετά την κατάληψη της πόλης το 1974.

Και το σήμερα

Χθες ο εκλεκτός του Ερντογάν στα κατεχόμενα Ερσίν Ταράρ μπήκε στην περίκλειστη πόλη όπως οι Αττίλες του 1974 με συνοδεία των υποστηρικτών του να  κρατούν σημαίες του ψευδοκράτους, της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και των Γκρίζων Λύκων, αναφέρει το κυπριακό μέσο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας