Σε κίνδυνο φτώχειας ένας στους τρεις Έλληνες-Βουτιά η φτώχεια εκτός ευρώ

990
φτώχειας

Την τρίτη θέση κατέχει ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. η Ελλάδα, όσον αφορά τον πληθυσμό που κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.

H Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση, σε μικρή απόσταση από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όσον αφορά το ποσοστό των πολιτών της που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Το ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 31,8% έναντι 32,8% των Βουλγάρων και 32,5% των Ρουμάνων που κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις. Αν και είναι μειωμένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2017, όταν είχε διαμορφωθεί στο 34,8%, παραμένει κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το 2008, δηλαδή πριν από την έναρξη της κρίσης. Αντίθετα, σε σχέση με το 2008, το αντίστοιχο ποσοστό της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, δύο χώρες εκτός ευρώ, έκανε βουτιά 12 και 11,7 ποσοστιαίων μονάδων, αντίστοιχα!

Για το σύνολο της ΕΕ, το ποσοστό των κατοίκων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό μειώθηκε στο 21,7% πέρυσι από 22,4% το 2017 και 23,7% το 2008.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας