Σε απομόνωση το Φανάρι. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατά αυτοκεφαλίας Εκκλησίας Ουκρανίας

1256
φανάρι

Σε, σχεδόν, πλήρη και απόλυτη απομόνωση έχει περιέλθει το Φανάρι, θέτοντας σε δοκιμασία όσα ίχνη κύρους του έχουν απομείνει, αν όχι και το ίδιο το μέλλον του.

Ένα προς ένα τα Πατριαρχεία, οι αυτοκέφαλες εκκλησίες και οι αρχιεπισκοπές αποστασιοποιούνται από την απόφαση του Βαρθολομαίου να αναγνωρίσει αυθαίρετα την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αντί σε σχίσμα η Ορθοδοξία οδηγείται, σχεδόν, σύσσωμη στην απομόνωση του Πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, που βγαίνει βαρύτατα εκτεθειμένος με την επιπόλαιη κίνηση του να εξυπηρετήσει σώνει και καλά τις ΗΠΑ και τα αντιρωσικά σχέδιά τους, παραβιάζοντας τα θέσμια της Ορθοδοξίας.

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο ΜπορίςΓκουμενιούκ είχε σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’.

Σύμφωνα με Κυπριακά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές από την Ουκρανική Πρεσβεία, ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να τάχθηκε υπέρ της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος διέψευσε τις εν λόγω πληροφορίες χαρακτηρίζοντάς τες αναληθείς.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι “κάθε κράτος δικαιούται την Αυτοκεφαλία του, και αυτό εξαρτάται από τον Ουκρανικό λαό. Αυτή την στιγμή όμως βλέπω ότι ο Ουκρανικός λαός δεν εκινήθη.”

“Αυτή την στιγμή δεν προέχει η Αυτοκεφαλία, αλλά να μην διχαστεί η Ορθοδοξία” – τόνισε στην Romfea.gr ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Κλείνοντας ο Μακαριώτος ανέφερε ότι του έκαναν πρόταση ο Επικεφαλής της Ουκρανίας να επισκεφθεί την Κύπρο, κάτι που απέρριψε κατηγορηματικά, ενώ υπογράμμισε ότι δεν τον μνημόνευσε στην Θεία Λειτουργία και ούτε θα τον μνημονεύσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας