Σείστηκε το κέντρο της Αθήνας από πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

2039
πανε

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που κατέληξε στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή με τη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή σημειώθηκε ένταση όταν τα ΜΑΤ εμπόδισαν βίαια διαδηλωτές να ανέβουν τα σκαλιά στον Άγνωστο Στρατιώτη προς τη Βουλή.

Λόγω του συλλαλητηρίου έκλεισαν η Βασιλίσσης Σοφίας, η Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνεχίστηκε με πορεία προς τη Βουλή και χαρακτηριστικό το πόσος κόσμος συμμετείχε στη διαμαρτυρία είναι πως η Πανεπιστημίου, από Ιπποκράτους μέχρι Ομήρου ήταν γεμάτη.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις αντιδημοκρατικές και αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ, σημειώνει:

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και  τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών

  • κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
  • αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.
  • Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1μμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας