Σέντερ αντί Ζεεχόφερ στην ηγεσία της CSU

1294
ζεεχόφερ

«Η δουλειά μου εδώ έχει ολοκληρωθεί». Με αυτή τη δήλωση ο Χορστ Ζεεχόφερ αποχώρησε χθες από την ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), παραδίδοντας την σκυτάλη στον μοναδικό υποψήφιο για την διαδοχή του, τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

Χθες έγινε και η πανηγυρική έναρξη της προεκλογικής περιόδου εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Ο Σέντερ θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της CSU, αλλά και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Ζεεχόφερ είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από την ηγεσία του CSU στις 12 Νοεμβρίου του 2018, μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι αποσύρεται από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), αδελφού κόμματος του CSU.

Σε ό,τι αφορά την παραμονή του Ζεεχόφερ στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ενώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να παραμείνει τουλάχιστον για όσο ακόμη στην καγκελαρία βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας