Ρώσος διπλωμάτης:Το Sputnik-V γίνεται όλο και πιο δημοφιλές εντός της ΕΕ

466
Το Sputnik-V γίνεται όλο και πιο δημοφιλές

Την αύξηση της δημοτικότητας του Sputnik V στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέδειξε σήμερα ο Ιβάν Σολτανόφσκι. Το κλίμα για το ρωσικό εμβόλιο στο μπλοκ της Γηραιάς Ηπείρου.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19, το Sputnik V της Ρωσίας αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση στις ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Μόνιμο εκπρόσωπο της Μόσχας, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ιβάν Σολτανόφσκι.

«Βλέπουμε πολλές θετικές κριτικές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο καιρό. Το εμβόλιό μας αγοράζεται από όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο – όχι μόνο στη Λατινική Αμερική από χώρες της πρώην Σοβιετικές Ένωσης, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας πως γίνονται προσπάθειες «απολιτικοποίησης» του ζητήματος των εμβολίων, καθώς ο εμβολιασμός, ειδικά «με το φθηνό ρωσικό εμβόλιο, θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτό».

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη της Ρωσίας, οι συνάδελφοί του δεν πραγματοποιούν επίσημες συζητήσεις μαζί του για το εμβόλιο, αλλά μιλούν για αυτό σε ανεπίσημες συνομιλίες.

«Άτυπα πολλοί συνάδελφοι αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα του Sputnik V και μας συγχαίρουν» επισημαίνει ο κ. Σολτανόφσκι για να προσθέσει πως δυστυχώς «διαλύθηκε μια ειδική επιτροπή για την υγειονομική περίθαλψη στο Συμβούλιο της Ευρώπης» ενώ «εμείς υποβάλαμε μια πρόταση για την αποκατάστασή της και μια σειρά από αντιπροσωπείες μας υποστήριξαν ώστε να μπορούσαμε έχουμε πιο λεπτομερή εστιασμένη εργασία σε αυτά τα ζητήματα».

«Τα διαβατήρια COVID δεν έχουν συζητηθεί, αλλά η στάση απέναντι σε αυτά διαφέρει στον καθένα. Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να γίνει ακόμη μια γραμμή διαχωρισμού στην Ευρώπη. Υπάρχουν ήδη πολλές διαφορές και πολλές χώρες συμμερίζονται τη στάση μας» κατέληξε ο Σολτανόφσκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας