Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις τρομοκρατών μετά την χημική επίθεση στο Χαλέπι

1092
ρωσικά

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους των τρομοκρατών που φέρονται να εξαπέλυσαν επίθεση, χθες, στο Χαλέπι της Συρίας κάνοντας χρήση αερίου χλωρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία έπληξαν θέσεις των μαχητών, μετά από τις πληροφορίες για την επίθεση με αέριο χλωρίου στο Χαλέπι.

Χθες, τα συριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι χρησιμοποιήθηκαν βλήματα που περιείχαν αέριο χλωρίου, οδηγώντας σχεδόν 100 ανθρώπους στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι υπηρεσίες πληροφοριών ταυτοποίησαν στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στο Χαλέπι. Παράλληλα, ανακάλυψαν ότι οι τρομοκράτες ετοιμάζονταν για μία ακόμη ανάλογη επίθεση.

Το υπουργείο, επιβεβαιώνοντας τη χρήση βλημάτων με αέριο χλωρίου, δεν απέκλεισε πίσω από την επίθεση να βρίσκονται τα Λευκά Κράνη.

​Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ανέφερε την Κυριακή ότι η επίθεση με αέριο χλωρίου στο Χαλέπι κατέστη δυνατή επειδή χώρες της Δύσης προμήθευαν με όπλα μαχητές ώστε να μπορέσουν να στήσουν ψεύτικες χημικές επιθέσεις και μετά να κατηγορήσουν την κυβέρνηση.

«Η τρομοκρατική πράξη έρχεται σαν αποτέλεσμα των διευκολύνσεων που παρείχαν κάποιες χώρες στη διανομή χημικών σε οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες για να τα χρησιμοποιήσουν κατά του λαού της Συρίας και να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση, μέσω παιχνιδιών που προηγουμένως είχαν εξυφανθεί από υπηρεσίες πληροφοριών χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία» σημείωσε το υπουργείο, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

*Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας