Ρωσία: Το μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα προκλήθηκε από το εξωτερικό

1062
ρωσία

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα προκλήθηκε από το εξωτερικό, υποστηρίζει η Μόσχα, προσθέτοντας πως «αυτή την εβδομάδα αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα που κόστισε ζωές των πολιτών της χώρας».

Οι διοργανωτές αυτής της εξ αποστάσεως επίθεσης γνώριζαν πώς να χειριστούν τους μηχανισμούς που κατασκευάστηκαν στον Καναδά, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας το μπλακ-άουτ στη Βενεζουέλα.

«Η Βενεζουέλα αυτή την εβδομάδα αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα που κόστισε ζωές των πολιτών της χώρας. Όπως και η απόλυτη πλειοψηφία των προβλημάτων που αντιμετώπισε η ανεξάρτητη Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια, έτσι και αυτό το πρόβλημα προκλήθηκε από το εξωτερικό», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με τη νόμιμη κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Νικολάς Μαδούρο, καθώς και σύμφωνα με πληροφορίες από άλλες αξιόπιστες πηγές, ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας δέχθηκε επίθεση από το εξωτερικό.

«Η συζήτηση αφορά περίπλοκο πλήγμα που έγινε από απόσταση στο σύστημα που ελέγχει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, όπου υπήρχε εξοπλισμός που κατασκευάστηκε σε δυτικό κράτος, όπως το καταλαβαίνω, στον Καναδά», εξήγησε πιο αναλυτικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε σημερινή ενημέρωση, προσθέτοντας ότι όλοι οι αλγόριθμοι, η λειτουργία και τα τρωτά σημεία του εξοπλισμού «ήταν γνωστά στους διοργανωτές της επίθεσης».

Η Ζαχάροβα ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα ελπίζει ότι σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τη συσκότιση στη Βενεζουέλα θα αποδοθούν ευθύνες από κάποιο δικαστήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας