Ρωσία: ”Οι Έλληνες συμμετείχαν στην άσκηση ADEX στη Μαύρη Θάλασσα”

420
Οι Έλληνες συμμετείχαν στην άσκηση ADEX

 

Οργή και θυμός επικρατεί στα Ρωσικά ΜΜΕ, λόγω των ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα υπάρχει και ελληνική εμπλοκή, καθώς στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, η χώρα μας συμμετείχε με ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη Πολυεθνική Διακλαδική άσκηση ADEX – Air Defence Exercise, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02 Ιουλίου 2021 στην Μαύρη Θάλασσα εντός FIR Βουκουρεστίου.

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι και το ΓΕΕΘΑ:

Στην άσκηση συμμετείχε η Ναυτική Συμμαχική Δύναμη STANDING NATO MARITIME GROUP TWO – SNMG 2 καθώς και μαχητικά αεροσκάφη επιπλέον της Ελλάδας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Ρουμανία καθώς και ένα αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποίησης E-3A AWACS του ΝΑΤΟ.

Κατά την διάρκεια της ADEX, εκτελέστηκαν σενάρια αεροπορικής προστασίας και προσβολής Ναυτικής Δύναμης, στο πλαίσιο των οποίων το ελληνικό ζεύγος F-16 επιχείρησε σε ρόλο ESCORT των επιτιθέμενων αεροσκαφών.

Σκοπός της ADEX ήταν να επιδείξει την ικανότητα του ΝΑΤΟ στην ολοκλήρωση και αποτελεσματική συνέργεια των δυνάμεων του σε θάλασσα και αέρα, και να προαγάγει το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, διαλειτουργικότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό πλαίσιο.’

Η χώρα μας ορθώς συμμετέχει σε αυτές τις ασκήσεις, καθώς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Από την άλλη όμως και η Συμμαχία θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα στη σύγκρουση με την Τουρκία, καθώς μόνο ”χαϊδεύει” τα αυτιά των Τούρκων.

Η Αθήνα πάντα βρίσκεται όπου μας ζητηθεί από το ΝΑΤΟ. Το ερώτημα είναι, θα ξυπνήσει ποτέ η Συμμαχία;  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας